Президент МОК Томас Бах відмовився від переобрання у 2025 році
Президент МОК Томас Бах відмовився від переобрання у 2025 році

Президент МОК Томас Бах відмовився від переобрання у 2025 році

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах оголосив, що не збирається переобиратися на посаду після завершення свого другого терміну у 2025 році.

Про це він повідомив під час сесії МОК напередодні закриття Олімпійських ігор у Парижі, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Після глибоких роздумів і широких дискусій... я дійшов висновку, що мій мандат не повинен бути продовжений за межі, передбачені Олімпійською хартією… Після 12 років роботи на посаді президента МОК нашій організації найкраще підійде зміна керівництва. Нові часи вимагають нових лідерів», - сказав Бах.

В Олімпійській хартії зазначено, що президент МОК може перебувати на посаді терміном до 12 років. Керуючись цим положенням, Бах заявив, що попри пропозицію продовжити очолювати МОК не збирається вносити зміни та йти на третій термін правління.

Бах став членом МОК у 1991 році, а очолив його у 2013-му. Термін другої каденції німця спливає у 2025 році.

Нового президента МОКоберуть у березні 2025 року у Греції, а до виконання обов’язків він приступить у червні того ж року. Про наміри стати кандидатом на цю посаду ще ніхто не заявляв.

Як повідомляв Укрінформ, Олімпійські ігри 2024 року проходять у Парижі з 26 липня до 11 серпня.

Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader
loader