Тайфун в Японії: авіарейси скасовано, автомагістралі закриті
Тайфун в Японії: авіарейси скасовано, автомагістралі закриті

Тайфун в Японії: авіарейси скасовано, автомагістралі закриті

Північ Японії постраждала від потужного тайфуну, який серйозно порушив авіаційне та залізничне сполучення, пише NHK.

Тропічний тайфун "Марія" значно вплинув на транспорт у префектурі Івате та інших районах північно-східної Японії. На сьогодні скасовано 86 авіарейсів, більшість з яких зазвичай з’єднують регіон Тохоку з Токіо та Осакою.

Авіакомпанії Japan Airlines і Nippon Airways скасували відповідно 78 і 8 рейсів, і кількість скасованих рейсів може збільшитися.

Залізничне сполучення також зазнало значних збоїв. Національні швидкісні залізниці Тохоку Сінкансен, Ямагата Сінкансен та Акіта Сінкансен продовжують працювати, але компанія JR East попереджає про можливі затримки та скасування рейсів. Деякі місцеві залізничні лінії вже частково припинили роботу.

Оператори автомагістралей попереджають про можливе закриття деяких ділянок швидкісних трас через сильні дощі та ризик підтоплень.

Метеорологи прогнозують рекордну кількість опадів, що може спричинити зсуви ґрунту, підтоплення та інші стихійні лиха. Вони рекомендують громадянам та туристам, які планують поїздки до регіону або з нього, уважно стежити за оновленнями ситуації.

Тайфуни є частим явищем у Японії, особливо влітку та на початку осені. Наприклад, у 2019 році тайфун "Хагібіс" спричинив катастрофічні руйнування у східних районах країни, пошкодивши інфраструктуру та житлові будівлі.

Раніше повідомлялося, що у Японії стався землетрус поруч з АЕС.

Джерело матеріала
loader
loader