США направили на Близький Схід атомний підводний човен: що підштовхнуло
США направили на Близький Схід атомний підводний човен: що підштовхнуло

США направили на Близький Схід атомний підводний човен: що підштовхнуло

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав прискорити перекидання авіаносця "Авраам Лінкольн" на Близький Схід. Також туди відправлять атомний підводний човен "Джорджія", озброєний крилатими ракетами.

Американські кораблі перебуватимуть там у межах місії, покликаної захистити Ізраїль. Деталі глава Пентагону обговорив у телефонній розмові з ізраїльським колегою Йоавом Галантом, йдеться в повідомленні на сайті американського оборонного відомства.

"Остін підтвердив зобов’язання США вжити всіх можливих кроків для захисту Ізраїлю та відзначив посилення американських військових позицій та можливостей на Близькому Сході у відповідь на ескалацію регіональної напруженості", – пояснила пресслужба.

Там зазначили: підкріплюючи це зобов’язання, Остін наказав авіаносній ударній групі на чолі з "Авраамом Лінкольном", оснащеним винищувачами F-35C, прискорити свій транзит до Центрального командування ЗС США (CENTCOM), в зону відповідальності якого входять операції на Близькому Сході. Водночас у регіоні вже перебуває ударна група на чолі з авіаносцем "Теодор Рузвельт".

"Крім того, міністр наказав відправити до району Центрального командування підводний човен із крилатими ракетами "Джорджія", – додали в Пентагоні.

Остін і Галант обговорили ізраїльські операції в секторі Гази та важливість зменшення шкоди цивільному населенню, прогрес у забезпеченні припинення вогню та звільнення заручників у Газі, а також зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської "Хезболли" та інших підтримуваних Іраном терористичних груп у регіоні.

Як повідомляв OBOZ.UA, США мають намір виділити Ізраїлю $3,5 млрд на придбання американської зброї та військового обладнання. Це може відбутися на тлі того, як світ очікує на атаку Ірану проти Ізраїлю, а напруженість на Близькому Сході зростає.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader