Міноборони ФРН: Україна може використовувати передану Німеччиною зброю на власний розсуд
Міноборони ФРН: Україна може використовувати передану Німеччиною зброю на власний розсуд

Міноборони ФРН: Україна може використовувати передану Німеччиною зброю на власний розсуд

Німецька зброя, яку отримали Сили оборони України, стає українською зброєю. Вона може бути використана так, як Київ вважає за потрібне та правильне.

Водночас далекобійні ракети – це інше політичне питання. Про це заявив речник міністерства оборони ФРН Арно Коллац на брифінгові 12 серпня.

Коментуючи наступ у Курській області Росії, представник німецької влади зазначив: питань до законності операції тут немає, адже міжнародне право передбачає можливість заради захисту власної держави ведення військових дій на території країни-агресора.

Тобто операція на Курщині не передбачає будь-яких спеціальних умов використання зброї, наданої Бундесвером.

"Після того, як зброя з Німеччини була передана в розпорядження України, вона вже належить Україні, це – українська зброя… Немає жодних перешкод, отже Україна є вільною у виборі можливостей", – сказав він.

Зі свого боку Вольфганг Бюхнер, заступник представника Федерального уряду, не став оцінювати ситуацію на Курщині. Військова ситуація мінлива, з місця подій надходять "суперечливі й подекуди навмисно сфальсифіковані новини", заявив він.

За словами Бюхнера, це дуже таємна операція, "підготовлена без зворотного зв'язку".

Карта бойових дій у Курській області

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер зазначив: наступ на Курську область показав населенню РФ, що кремлівський диктатор Володимир Путін не контролює ситуацію.

– Також він додав, що операція під Курськом "іде краще, ніж очікувалося", і це "привід поговорити про більшу кількість Leopard 2".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader