Киянам допоможуть підготуватися до зими: скільки грошей дадуть
Киянам допоможуть підготуватися до зими: скільки грошей дадуть

Киянам допоможуть підготуватися до зими: скільки грошей дадуть

У Києві запустили чотири програми, які допоможуть мешканцям багатоквартирних будинків покращити енергоефективність та забезпечити безперебійне електропостачання.

Ці програми доступні для всіх будинків, незалежно від того, чи є там об'єднання власників (ОСББ) чи житлово-будівельний кооператив (ЖБК), повідомляє Офіційний портал Києва.

стара будівля
стара будівля, pexels

Ось що можна зробити:

  1. Програма "70/30%" – місто покриває 70% вартості енергоефективних робіт, а мешканці платять лише 30%.
  2. Програма "Капремонти" – доступна для всіх будинків та допомагає у проведенні капітальних ремонтів.
  3. Компенсація за незалежні джерела енергії – місто відшкодовує до 75% від вартості генераторів або сонячних станцій, залежно від поверховості будинку.
  4. Револьверний фонд – доступні позички та кредити для багатоквартирних будинків на покращення енергоефективності.

До речі, суми компенсацій на придбання генераторів цього року значно збільшились. Наприклад, для будинків до 6 поверхів відшкодують до 100 тис. грн., для будинків від 7 до 16 поверхів – до 200 тис. грн., а для будинків від 17 поверхів – до 300 тис. грн.

старий будинок, фото Pxhere
старий будинок, фото Pxhere

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв нагадав, що, незважаючи на покращення ситуації з електроенергією, важливо готуватися до зими та можливих відключень світла.

"Спочатку йдеться про ті будинки, для яких відключення світла істотно впливають на роботу систем життєзабезпечення: насосів підкачування води, опалення, ліфтів, освітлення місць загального користування. Всі будинки можуть отримати допомогу від міста", – сказав заступник голови КМДА.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як отримати субсидію, не маючи пенсійного стажу: є законні шляхи

Джерело матеріала
loader
loader