З'їв національний символ: індійського блогера відправили до в'язниці за печеню з павича
З'їв національний символ: індійського блогера відправили до в'язниці за печеню з павича

З'їв національний символ: індійського блогера відправили до в'язниці за печеню з павича

Інфлюенсер приготував національну страву каррі, використавши м'ясо павича, який в Індії є охоронюваним видом.

В Індії відеоблогер був заарештований і поміщений до в'язниці після того, як він приготував і з'їв павича — національного птаха, що охороняється. Відомий інфлюенсер Кодам Пранай Кумар опублікував на своєму каналі YouTube відео, на якому він їсть карі, приготоване, судячи з усього, з павича. Про це пише Daily Mail.

Під час розслідування було вилучено зразки страви та відправлено в судово-медичну лабораторію для точного визначення виду м'яса.

Пранай Кумар був затриманий у понеділок після того, як поліція заявила, що "інші відео в його мобільному телефоні підтвердили", що в карі містилося м'ясо павича.

Ютубер, на каналі якого 277 000 передплатників, відкинув звинувачення і заявив, що страву насправді було приготовлено з курки.

Блогер Пранай Кумар
Фото: Скриншот

Ахіл Махаджан, суперінтендант поліції південного штату Телангана, звідки родом Пранай Кумар, сказав: "Зараз він перебуває у в'язниці під вартою терміном на 14 днів згідно із Законом про захист дикої природи, і тепер суд має вирішити, чи залишиться він під вартою, чи вийде під заставу".

Відео, яке тепер видалено з каналу Праная Кумара, називалося "Традиційний рецепт карі з павичем" і, вочевидь, демонструвало покрокове керівництво з приготування страви.

Індійська страва каррі
Фото: Getty Images

Однак відео викликало негативну реакцію в соціальних мережах: Праная Кумара звинуватили в неповазі до національного символу Індії та заохоченні незаконного споживання диких тварин.

Захисники прав тварин також стверджують, що Пранай Кумар часто публікував подібні відеоролики на своєму каналі YouTube.

Наразі поліція розслідує, як відеоблогеру вдалося дістати павича для приготування каррі.

Павлин
Фото: Shutterstock

Павичі мають особливе символічне значення в Індії й охороняються суворими законами про дику природу.

Колись популяція цих птахів була величезною в деяких частинах північної Індії, але швидка урбанізація різко скоротила їхню чисельність у дикій природі.

Тепер вони захищені суворими законами про дику природу, які передбачають суворі покарання і штрафи для тих, хто полює на них або завдає їм шкоди.

У червні цього року двоє фермерів з округу Вікарабад у Телангані були заарештовані за те, що нібито з'їли павича.

А 2023 року трьох робітників в Одіші затримали за те, що полювали на павича і з'їли його.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про павичів і те, як ці красиві птахи можуть літати з такими розкішними й об'ємними хвостами.

Теги за темою
Скандал
Джерело матеріала
loader
loader