У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни
У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни

У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни

У парку Варошгаза у Будапешті відкрилася виставка «Квіти і танки: витвори мистецтва в тіні триваючої війни в Україні», присвячена українським дітям, котрі проживають жахи війни в Україні, а також тим дітям, які вимушені були покинути рідну домівку в пошуках безпечного місця.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни - Фото 1

 «Менше, ніж через місяць розпочнеться навчання у школах по всій Європі, тоді як велика кількість дітей України не зможе брати участь в навчальному процесі або відвідувати заклади освіти в обмежених умовах. У 2024 році близько 900 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно, оскільки вони не мають змоги відвідувати школу. За даними Міністерства освіти і науки України, станом на січень 2024 року, російська армія зруйнувала чи пошкодила кожну сьому школу в Україні: зруйновано понад 200 шкіл, і понад 1600 шкіл зазнали пошкоджень», – зауважили у диппредставництві.

У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни - Фото 2

Виставка організована регіональним офісом програми підтримки українських біженців UNICEF в Угорщині, у співпраці з Угорською реформатською благочинною службою та Столичним самоврядуванням міста Будапешт.

У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни - Фото 3

Посольство висловило вдячність організаторам виставки за триваючу підтримку українських родин, які постраждали від російської війни проти України, та за привернення уваги до злочинів Росії проти українського народу.

У Будапешті відкрили виставку, присвячену українським дітям в умовах війни - Фото 4

Виставка триватиме до 21 серпня у парку Варошгаза (Városháza Park) у м. Будапешт.

Нагадаємо, у Будапешті відкрили виставку експонатів, виготовлених дітьми з України віком від 3 до 8 років, які були змушені покинути свою країну та тимчасово проживають в Угорщині.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Теги за темою
Діти Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader