У ДПСУ заявили, що випадків в'їзду росіян в Україну з Курської області поки не було
У ДПСУ заявили, що випадків в'їзду росіян в Україну з Курської області поки не було

У ДПСУ заявили, що випадків в'їзду росіян в Україну з Курської області поки не було

З початку операції ЗСУ у Курській області українські прикордонники не фіксували випадків в'їзду в Україну росіян. Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна. 

За словами Демченка, з початку повномасштабного вторгнення РФ пункти пропуску на кордоні з Росією, Білоруссю та невизнаним Придністров'ям були закриті. Але громадяни України можуть в'їхати до країни, якщо вони прибувають з суміжної сторони, навіть якщо у них немає достатньо документів.

- Такий рух ми постійно підмічали по напрямку пункту пропуску Покровку, з суміжного боку Колотилівка. Росіяни також пропускали громадян України на цьому напрямку, але за останній час, під час активних дій, які відбуваються на кордоні з РФ, Росія не пропускає громадян України, і рух відсутній, - сказав речник.

Він додав, що українці можуть в'їхати на території держави через Білорусь. У такий спосіб (через РФ та Білорусь) з початку 2022 року повернулося близько 40 тисяч українців.

На питання про те, чи намагалися в'їхати на територію України громадяни РФ з початку активних дій у Курській області, речник відповів негативно.

  • 6 серпня розпочалась операція Сил оборони на території Курської області. Через бойові дії призупинив роботу єдиний пункт пропуску "Колотилівка-Покровка" на кордоні України та РФ.
  • 15 серпня Мінреінтеграції заявило про запуск цілодобової гарячої лінії для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. 
Теги за темою
Держприкордонслужба прикордонники
Джерело матеріала
loader