У Києві розпочався сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage
У Києві розпочався сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

У Києві розпочався сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

У Національному заповіднику «Софія Київська» відбулося відкриття сьомого фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас цього року тема фестивалю - «Від Сяну до Дону». Це об'єднання української культури загалом, по регіонах, де основою є Київ, київська програма та київські митці. Але ми хочемо представити на цьому фестивалі ще митців з різних регіонів - Херсон, Миколаїв, Харків, Одеса. У нас буде насичена музична програма, близько 15 концертів. Також буде п'ять виставкових проєктів, панельні дискусії, екскурсії заповідником. А ще цього року у програмі традиційно буде наш КіноБУкет, це покази повного метру та документального кіно», - сказала координаторка фестивалю Ольга Блажієвська.

За її словами, велика частина фестивальної програми буде присвячена саме Криму.

У Києві розпочався сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage - Фото 1 У Києві розпочався сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Вона зазначила, що цьогоріч на фестивалі виступлять австрійський віолончеліст Йорг Цвікер з Національним ансамблем солістів «Київська Камерата» та ізраїльський джазовий бенд Vogev Shetrit Trio.

Протягом чотирьох фестивальних днів відбудуться понад 40 мистецьких подій. Зокрема, 20 показів українського кіно, п'ять бесід під Ясенем, дві театральні вистави, три програми для дітей та молоді та інше.

Серед подій фестивалю: художня виставка «Мистецтво – вища форма Надії», у якій будуть представлені понад 60 робіт від 23 художників з Києва, Харкова, Одеси, Миколаєва, Дніпра; музика українських композиторів у виконанні Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс»; премʼєрні твори Вікторії Польової у виконанні камерного оркестру «Київські солісти» під орудою диригента Володимира Сіренка; панельні дискусії: «Культурний геноцид», «Розвиток культурної дипломатії», «Крим: політична та культурна необхідність».

Фестиваль відбуватиметься 15-18 серпня. Вхід вільний за наявності квитка на територію Софійського заповідника.

Bouquet Kyiv Stage був заснований у 2017 році. Фестиваль є міжнародним, мультидисциплінарним, некомерційним та соціально орієнтованим. Проходить щороку у знаковій локації – Софії Київській та закордоном.

Теги за темою
Київ Фестиваль
Джерело матеріала
loader
loader