Названо ідеальні місця в літаку для пасажирів із дітьми
Названо ідеальні місця в літаку для пасажирів із дітьми

Названо ідеальні місця в літаку для пасажирів із дітьми

Подорожі з дітьми – це завжди випробування. Маленькому туристу потрібно забезпечити належний рівень комфорту та вдосталь розваг, і не останню роль в цьому грає вибір місця у літаку.

Визначити найбільш вдале місце на борту літака для подорожі з дітьми спробувало видання Travel + Leisure. Посилаючись на висновки дослідження компанії AirAdvisor, журналісти назвали найкращим місцем для польоту з дітьми сидіння біля перегородки. Бортпровідники, до яких звернулось видання, теж підтвердили це припущення. Особливо вдалим такий вибір буде для пасажирів, які подорожують з немовлятами. На додачу до більшого простору перед сидінням тут батьки отримують змогу закріпити колиску, в яку можна покласти малюка.

Проте, майте на увазі, що не у всіх літаках є можливість встановити колиску. До того ж біля перегородки у вас не буде можливості покласти речі під сидіння попереду, а отже і може не виявитись легкого доступу до таких речей, як іграшки, сумки з підгузками, тощо. Тому цей нюанс краще заздалегідь уточняти у перевізника.

Ще одна незручність, яка може виникнути на цих місцях – це зафіксовані підлокітники. Вони можуть ускладнити посадку та висадку з маленькими дітьми, яким буває непросто впоратись із такою перешкодою. Враховуйте цей момент також. Проте з немовлятами, яких носять на руках, проблем через підлокітники виникати не повинно.

Якщо ви подорожуєте родиною і точно знаєте, що займете цілий ряд сидінь у салоні, тоді дитину краще посадити біля вікна. Тоді малюк отримає додаткову розвагу у вигляді ілюмінатора. Якщо ж ви не займаєте весь ряд і знаєте, що ваша дитина неспокійна або вам з нею потрібно буде часто вставати, тоді краще обирати місце у проході.

Для тих, хто перебуває в режимі привчання малюка до горщика, сидіти поруч із туалетом також буде гарною ідеєю. Це ж стосується дітей у підгузках. До речі, у літаках є пеленальні столики. І бортпровідники закликають користуватись ними в разі потреби, а не перевдягати дітей на місцях.

Якщо ваша дитина уже самостійно дивиться відео чи читає, тоді її краще відсадити подалі від туалету, щоби пасажирі в черзі не заважали процесу. В такому разі обирайте сидіння подалі від туалетної кімнати. Так само варто чинити, якщо дитині потрібно буде поспати під час рейсу.

Ще один нюанс, який важливо пам’ятати при виборі місць – дітям до 15 років заборонено сидіти в рядах біля виходів. Навіть якщо ви забронюєте таке місце, вас змусять пересісти. І не факт, що вас із дитиною пересадять разом.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі міста Європи для родинного відпочинку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader