Військовозобов'язані зможуть перевірити повістку від ТЦК через Резерв+: як це працюватиме
Військовозобов'язані зможуть перевірити повістку від ТЦК через Резерв+: як це працюватиме

Військовозобов'язані зможуть перевірити повістку від ТЦК через Резерв+: як це працюватиме

Військовозобов'язані зможуть перевіряти чинність своїх повісток від ТЦК через застосунок Резерв+. Кабінет Міністрів України ухвалив відповідні зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації (постанова №560) на засіданні 16 серпня.

Про це повідомила "Судово-юридична газета". Зміни передбачають уточнення вимог до повісток, створених через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Вони тепер матимуть унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду, що дозволить перевіряти всю зазначену в повістці інформацію.

Також визначено механізм перевірки чинності повісток через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного або резервіста, зокрема, за допомогою мобільного застосунку. Таким чином, через застосунок Резерв+ можна буде перевіряти чинність повісток від ТЦК, які сформовані через реєстр "Оберіг".

Крім того, уряд визначив статус повісток на бланку та повісток, створених через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів, включаючи їх роздруковані версії, і підтвердив їх юридичну силу.

Також у порядку врегульовано визначення адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов'язаному, який оновив свої персональні дані після завершення 60-денного періоду, передбаченого законодавством для уточнення облікових даних. Окрім цього, уточнено зміст інформації, що надсилається разом із повісткою.

Поки що текст змін до постанови №560 не опубліковано.

Нагадаємо, в Україні щонайменше 6 млн. чоловіків не оновили своїх даних на виконання нового закону про мобілізацію, за що підпадають під штрафи. Понад 4 млн надали актуальну військово-облікову інформацію про себе.

Раніше повідомлялося, що електронний формат військово-облікового документа у додатку Резерв+ є повноцінним аналогом звичайного паперового військового квитка або приписного посвідчення.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader