Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту
Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту

Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту

Хорватська поліція розшукує трьох громадян України, яких підозрюють у навмисному підпалі в порту Медулін. Внаслідок масштабної пожежі знищені або суттєво пошкоджені 35 малогабаритних суден – яхти, човни та катери. Про це пише Jutarnji List.

За даними слідства, 14 травня троє українців віком від 25 до 28 років, які діяли за попередньою змовою, прибули до Хорватії з території Польщі на автомобілі. Вони припаркувалися неподалік від порту Медулін, а потім пішки попрямували до причалу, де швартуються невеликі плавзасоби.

Один зі зловмисників переліз через огорожу пірса, поки його спільники були на варті. Підозрюваний наблизився до одного з човнів, який належав 65-річному хорвату, і кинув на палубу пляшку з «коктейлем Молотова», внаслідок чого на судні спалахнула пожежа.

Вогонь швидко перекинувся на сусідні плавзасоби. В результаті 22 судна згоріли повністю, ще 13 зазнали суттєвих ушкоджень. Збитки від пожежі оцінюються у 2 мільйони євро.

Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту фото 2

У поліції повідомили, що за наявною інформацією, зловмисники виїхали з Хорватії після скоєння підпалу. Схоже, що місце їх перебування відоме поліції, але цю інформацію не розголошують в інтересах слідства.

5 фото
  • Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту - Фото 2
  • Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту - Фото 3
  • Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту - Фото 4
  • Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту - Фото 5
  • Поліція Хорватії розшукує трьох українців через підпал порту - Фото 6

Інформацію про підозрюваних спрямовано до прокуратури відповідної країни. Наразі слідствочекає на міжнародний ордер на арешт підозрюваних.

 

Джерело матеріала
loader
loader