Актори відеоігор поскаржилися, що їх не попереджають про «огидні» та відверті сцени до запису
Актори відеоігор поскаржилися, що їх не попереджають про «огидні» та відверті сцени до запису

Актори відеоігор поскаржилися, що їх не попереджають про «огидні» та відверті сцени до запису

Профспілка виконавців Equity опублікувала посібники для компаній ігрової індустрії із рекомендаціями щодо мінімальної оплати та умов праці для акторів. Ті скаржилися, що до самого запису не знають, що мають відіграти відверті сцени.

Про це пише BBC.

Джессіка Джеффріс, раніше акторка motion capture для відеоігор, розповіла, що розробники часто залишали виконавців у невіданні щодо характеру гри чи сцени.

«Ми отримували електронний лист або дзвінок зі студії, щоб ти нам потрібен у ці дні для зйомок. Це вся інформація, яку ми могли отримати», — сказала вона.

Одного разу її попросили розіграти сцену сексуального насильства із чоловіком без попереднього попередження.

«Я прийшла, і мені сказали, що я буду знімати сцену зґвалтування. За цією дією гравець міг спостерігати скільки завгодно часу через вікно, а потім гравець міг би вистрілити цьому персонажу в голову», — розповіла Джеффріс.

Вона відмовилася розігрувати сцену, пояснивши — хоча актори не голі, в акті все одно є інтимність: «Між нами може бути шар лайкри, але ти все ще там і все одно маєш по-справжньому зануритися в цю сцену». Зрештою її занепокоєння вислухали, а сцену не записали.

Ще одна анонімна акторка озвучення розповіла, що виконавцям надають обмежену інформацію, змушують підписувати угоди про нерозголошення та майже нічого не кажуть. Так, вона дізналася, що для запису великої гри потрібно буде озвучити інтимну сцену, лише коли прийшла на роботу.

«Це насправді була повномасштабна сцена сексу. Мені довелося озвучувати сцену, поки крізь скло в кабінці на мене дивилася вся команда, усі чоловіки. Це було нестерпно ... Тоді я вже деякий час була в індустрії ігор і ніколи не почувалася такою приголомшеною», — сказала вона, порівнявши цей досвід із несподіваною вимогою виступити на платній лінії «сексу по телефону».

Акторка розповіла, що працює на фрилансі, тож боялася, що відмова вплине на подальшу роботу: «Ніхто не повинен пояснювати, чому вони не беруть вас на роботу».

Як приклад правильного підходу до такої роботи називають розробку гри Baldur's Gate 3, де теж є відверті сцени. Розробники найняли координаторів з інтимної близькості. Один піклувався про виконавців, які озвучували інтимні сцени, а інший — про тих, хто також копіював дії, які потрібно оцифрувати в грі.

Окрім інтимних сцен та зарплатні, у рекомендаціях Equity також є поради про надмірне використання угод про нерозголошення, безпеку під час знімання руху, уникнення шкідливого вокального стресу для виконавців та захист від використання штучного інтелекту.

Джерело матеріала
loader
loader