Найяскравіші бої ММА: 16 фільмів про змішані бойові мистецтва
Найяскравіші бої ММА: 16 фільмів про змішані бойові мистецтва

Найяскравіші бої ММА: 16 фільмів про змішані бойові мистецтва

ММА вражає своїми яскравими поєдинками, сміливими прийомами та харизматичними бійцями. Та не менше цікавого криється і за межами рингу, на якому розгортаються бої. Про все це розповідають фільми, присвячені цьому кривавому виду спорту. Ми відібрали кращі фільми про ММА.

Ніколи не здавайся (2008)

Джейк любить встрягати у бійки. А ще він запав на свою ефектну однокласницю Баху, яку вважають першою красунею школи. Та перша спроба справити на неї враження провалюється. Джейк починає бійку на одній із вечірок і терпить прикру поразку. Та однокласник Макс розповідає головному герою про ММА – вид єдиноборств, який користується високою популярністю серед місцевої молоді. Згодом Джейк починає тренуватися в секції ММА і життя хлопця налагоджується.

Кров та кістка (2009)

Фільм показує жорстокий світ кривавих боїв без правил. Головний герой Ісай виходить з в’язниці. Він має виконати справу честі – врятувати дружину свого загиблого друга з лап злодія Джеймса. Перед смертю друга Ісай пообіцяв виконати цю справу. Пошуки злодія Джеймса приводять його до клубу ММА. Щоби звільнити дружину друга він має провести цілу низку кривавих і небезпечних боїв. Знавці цього спорту відзначають реалістичність постановки боїв у цій картині.

Молот (2010)

В основу картини покладена реальна історія про Метта Хемміла, який з дитинства мріяв прославитися. Правда, від народження він має одну серйозну ваду – він глухий. Тож під час боїв йому доводиться долати цей свій недолік і бути вдвічі уважнішим.

Без правил (2005)

Бойовик розповідає про тріумфи бійця ММА з маленького містечка. Він завжди вчиняє чесно, ставить собі за мету стати чемпіоном. Але для цього йому в першу чергу треба подолати власні страхи і невпевненість. До того ж хлопець має відстояти честь свого батька, який так само займався ММА, проте чий шлях у спорті закінчився трагічно.

Удари (2020)

Дівчина Джекі фанатично любить ММА. Навіть коли постає вибір між дитиною та спортивною кар’єрою, то вона віддає перевагу останній. Та за кілька років вона йде з рингу і влаштовується на роботу прибиральницею. Саме тоді ї наздоганяє минуле. Батько дитини помирає і вона тепер має взяти на себе опіку за шестирічним сином. Це змушує жінку повернутися на ринг, щоби заробити гроші на майбутнє для дитини.

Незаперечний 3 (2010)

Один із найуспішніших бойовиків про бойові мистецтва. Стрічка зосереджується не на сюжетних поворотах, а безпосередньо на видовищних боях. Головний герой Урі знаходиться у в’язниці та відновлюється після травми коліна. Його ціль – взяти участь у боях, які можна за своїм статусом порівняти з Олімпійськими Іграми для ув’язнених.

Збитки (2009)

Джон виходить з в’язниці і намагається знайти хорошу роботу. Проте той факт, що він був за гратами, блокує змушує його чути відмову за відмовою. Це змушує його прийти у світ підпільних боїв без правил, які обіцяють хороший заробіток. Проте для цього треба вийти на ринг проти дійсно сильних і досвідчених суперників. Чи зможе він витримати такі випробування?

Рукопашний бій (2014)

Головний герой звик жити за законами вулиць. Там він часто брав участь у бійках та товаришував з підозрілими особистостями. Згодом він залишився сиротою. У їх смерті винуватий один подонок, якому дуже хоче помститися головний герой. Через свої постійні хуліганські пригоди головний герой потрапляє у в’язницю. Там його навчають основам карате. І після виходу на свободу він бере участь у боях ММА. І саме тут йому випадає унікальна можливість зійтися в поєдинку з убивцею своїх батьків.

Під замком (2010)

Ейвері переміг у регіональному чемпіонаті з плавання і планував побудувати успішну спортивну кар’єру. Однак щось у його житті різко повернуло не туди і осі він вже опинився за гратами. Їх засудили у злочині, який він не скоював. Їх головна ціль – залишитися в живих будь-якою ціною.

Червоний пояс (2008)

В центрі сюжету знаходиться відомий боєць джиу-джитсу. Одного дня він дізнається, наскільки корумповано проводяться бої і вирішив назавжди відмовитися від участі у них. Це призводить до того, що хлопець втрачає дохід. Тож йому доводиться перебиватися тимчасовими заробітками. Та одного разу обставини складаються проти нього і у нього виникає потреба терміново заробити кругленьку суму. А для цього доведеться знову вийти на ринг.

Боксер (2012)

Успішний боксер впевнено будує свою карєру і всі навколо думають, що він залишить свій слід в історії спорту. Та одного дня він втягується у бійку на вулиці. В результаті є загиблі, а сам головний герой опиняється за гратами. Через 10 років він виходить на свободу і намагається влаштуватися на роботу. Проте його не беруть навіть на низькооплачувану роботу. Паралельно він дізнається, що його друг заборгував велику суму, якої у нього немає. І все це змушує бійця повернутися на ринг, щоби заробити грошей.

Королівство (2014-17)

Альві разом із дівчиною управляє спортклубом. Він тренує бійців ММА. Один із його учнів має проблеми з наркотиками. Якось Альві зустрічає свого давнього учня, який пішов до іншого спортзалу, а згодом потрапив за ґрати. Головний герой пропонує своєму старому учневі відновити тренування та знову вийти на ринг. Паралельно розвивається історія та колишньої дружини Альві, яка зайнята у секс-індустрії.

Придорожній заклад (2024)

Боєць UFC у минулому залишається без грошей і місця для життя. Він ночує в машині та підробляє підпільними бійками в боях без правил. Життя бійця докорінно змінюється, коли йому пропонують забезпечити охорону бару «Придорожній заклад». Цей заклад регулярно піддається нападам місцевої банди. Взявшись за цю роботу, боєць і не думав, наскільки серйозний у нього після цього зявиться противник. До того ж йому доведеться боротися і зі своїми власними демонами. Поступово захист цього бару привносить у життя головного героя сенс.

Воїн (2011)

Том повертається в рідні краї після п’ятнадцяти років відсутності. Там він зустрічає батька, від якого він дуже віддалився за цей час. Там хлопець вирішує взятися за бої без правил і виступити на місцевому чемпіонаті «Спарта». Том просить батька допомогти йому з тренуваннями. Паралельно брат Тома переживає скрутні часи і також вирішує виступити на цьому чемпіонаті.

Бій без правил (2009)

До Нью-Йорка приїздить Шон у пошуках кращого життя. Він влаштовується на погнану роботу, яка приносить мало грошей. Та одного дня він зустрічає афериста, який відкриває головному герою світ вуличних боїв. Саме на рингу Шон проявляє всі свої найкращі якості, отримуючи перемогу за перемогою. Коли він досягає успіху, то розуміє, що в цьому світі бійок є багато підводних течій, які підступно руйнують його життя.

Товстун на рингу (2012)

42-річний Скотт працює вчителем у школі. Одного дня його школа стикається з фінансовою скрутою. Керівництво повідомляє, що для економії планується звільнення вчителя музики. Щоби виправити ситуацію і заробити грошей Скотт йде на відчайдушний крок – бере участь у підпільних боях без правил, за які обіцяють немалий гонорар.

Джерело матеріала
loader
loader