Окупанти відправили студентів волонтерами у Курську область – ЦНС
Окупанти відправили студентів волонтерами у Курську область – ЦНС

Окупанти відправили студентів волонтерами у Курську область – ЦНС

Російські загарбники продовжують відправляти молодь з окупованих територій України до Курської області, де нині триває операціяСил оборони. Услід за сформованими загарбниками "молодіжними загонами" туди перекидають "студентських активістів" з фейкових навчальних закладів на ТОТ.

Українську молодь російська пропаганда видає за "волонтерів", у "навчальні заклади" спущено плани з набору молодих українців. Подробиці розкрили у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, окупанти відправляють до Курщини "студентських активістів" з так званих навчальних закладів на окупованій території нашої держави.

"Кожен так званий навчальний заклад отримав план від окупаційних адміністрацій щодо набору "волонтерів" зі студентів, який й виконує. Переважна більшість "волонтерів" є учасниками кремлівських рухів типу "руху перших". На жаль, деякі з підлітків викликається за ідейними мотивами через російську пропаганду й відсутність альтернативної інформації", – зазначено у повідомленні.

У Центрі національного спротиву закликають українців, у яких в окупації залишилися родичі, заповнювати умисно створений окупантами інформаційний вакуум і розповідати їм про те, хто розв'язав російсько-українську війну і якою є реальна ситуація на полі бою і поза ним.

Також у ЦНС звернулися до молодих українців, що перебувають під російською окупацією.

"Закликаємо місцеву молодь саботувати співпрацю з ворогом й не псувати собі життя. Водночас повідомляйте про колаборантів за посиланням", – зазначили у Центрі.

Нагадаємо, раніше у ЦНС розповідали, що окупанти примусово створюють молодіжні загони і відправляють в Курську область. Під об'єктиви відеокамер "добровольців" пакують в автобуси та відправляють на Курщину.

Колаборант із Донецької області, керівник так званої регіональної організації "Молода республіка" Сергій Добровольський розповідає, до Росії планується відправити щонайменше сотню молодих людей, однак поки виконати план  не вдається.

Також загарбники на тимчасово окупованих територіях проводять небагатолюдні "мітинги" з імітацією підтримки населення Курської області. До них залучаються бюджетники та російські "гастролери".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader