Кращі фільми 2024: 15 яскравих стрічок на будь-який смак
Кращі фільми 2024: 15 яскравих стрічок на будь-який смак

Кращі фільми 2024: 15 яскравих стрічок на будь-який смак

Фільми з найвідомішими акторами і найбільшими бюджетами. Фільми з найпотужнішими спецефектами і найбільш карколомними сюжетами. Одним словом, наймасштабніші картини 2024 року, які подарували найсильніші кіновраження. Саме таких 15 стрічок чекає на вас у цій добірці.

Дюна 2

Один із наймасштабніших фільмів року продовжує історію спадкоємця відомого роду, який особисто взявся за керування війною за волю пустельного народу. Несподівано на його шляху виникає така перешкода, яка може змінити не тільки життя самого головного героя, але й усього людства. Об’єднавшись, героям стрічки доведеться протистояти таємничій силі. У фільмі зіграла ціла низка видатних акторів на чолі з Тімоті Шаламе.

Фуріоза

Посеред постапокаліптичної пустелі Австралії існує оаза, яка носить поетичну назву Зелені Землі тисячі матерів. Саме там живе юна Фюріоса. Одного дня через недбалість вона потрапляє до рук важака банди байкерів, а після цього її продають Безсмертному Джо – лідеру культу фанатиків у неприступній Цитаделі. Минають роки і дівчина продовжує мріяти про те, щоби повернутися у рідні краї і помститися своїм кривдникам. Головні ролі у картині Кріс Гемсворт та Аня Тейлор-Джой.

Каскадер

Строката пригодницька комедія з Райаном Гослінгом та Емілі Блант розповідає про каскадера Кольта і режисерку Джоді. Він завжди підбадьорює її у складні моменти. Та одного дня трапляється нещасний випадок – Коль отримує травму під час виконання трюка. Тривале лікування вганяє його у депресію, через яку руйнуються його стосунки з Джоді. З часом життя змушує Кольта знову зіштовхнутися з режисеркою, що підіймає з забуття старі почуття один до одного. Однак щоби остаточно бути разом, Кольту доведеться пройти через цілу низку кумедних і вражаючих випробувань.

Манкімен

Головний герой виріс на вулицях Мумбая. Жорстокі обставини життя загартовують його і змушують стати серйозним бійцем. Ціль хлопця – помститися вбивцям своєї матері. Для цього йому треба впритул наблизитися до небезпечної організації, яка пригнічує слабких та оббирає бідних. Щоби відновити справедливість, йому доведеться зібрати в кулак всю свою волю та згадати всі свої вміння бойових мистецтв.

Думками навиворіт 2

Продовження оскароносної анімації, яка в свій час наробила багато галасу. Мультфільм показує, як у свідомості дівчинки уживаються емоції: радість, страх, гнів, печаль і відраза. Щоби вони співіснували в гармонії, було докладено багато зусиль. Та дівчинка підростає і в один день правила міняються – в її житті з’являються нові емоції. Підлітковий вік привносить у її життя ще одну емоцію- тривожність. І, здається, вона прийшла не сама по собі.

Джокер: божевілля на двох

Продовження знакового фільму, що зібрав у прокаті більше мільярду доларів та отримав цілу низку престижних нагород, в тому числі і «Оскар». Джокер переживає психологічний розлад. З одного боку це підштовхнуло його ініціювати справжню революцію в місті, а з іншого – санітари засунули його назад до лікувального закладу. Несподівано він зустрічає на своєму шляху нову знайому, з якою у нього виявляється набагато більше спільного, ніж вони могли уявити. І, об’єднавшись, вони починають сіяти хаос з подвійною силою.

Дедпул і Росомаха

Сюжет карти ни починається через шість років, після подій, описаних у другому фільмі про Дедпула. Головний герой залишив позаду свої страшні пригоди найманця-убивці й повернувся до спокійного тихого життя. Однак йому не дає розслабитися Управління з контролю за зміною часу, яка наказує йому взятися за нову місію. Для вирішення цієї проблеми Дедпулу доводиться об’єднатися з Росомахою, який так само давно полишив своє супергеройське життя і не хоче більше жодних пригод. Однак на кону – доля людства.

Смерчі

Видовищна картина розповідає про Кейт, яка колись любила спостерігати за смерчами. Один із друзів переконує її приєднатися до команди, яка їздить країною, вишукуючи реальні торнадо, щоби побачити їх на власні очі якомога ближче. До них приєднується блогер, який у кожному новому репортажі прагне наблизитися до смерчу все ближче і ближче. Та їх чергова пригода в певний момент виходить з-під контролю.

Королівство планети мавп

У попередній частині франшизи мавпа Цезар привів свій народ у квітучу оазу, після чого помер. Паралельно з тим, як мавпи розвивалися і розбудовувалися, люди почали деградувати і дичавіти. Пам’ять про мавпу-лідера Цезаря тримається серед народу мавп. Та один із його лідерів починає будувати маніпуляції на грунті пам’яті про Цезаря. Він це робить, щоби зробити інших мавп слухняними і покірними. Та знаходиться інший примат, який спробує відкрити мавпам очі на правду.

Придорожній заклад

Боєць Елвуд опиняється повністю без грошей. Він живе в машині і підробляє тим, що виступає в підпільних боях без правил. Одного дня його помічає власниця закладу, яка шукає охоронця. Її заклад постійно тероризує місцева банда, від якої Елвуд і має захищати. По мірі того, як Елвуд входить в курс справ, з минулого виринають його власні демони. Поступово головний герой розуміє, що захищати цей заклад для нього – шанс виправити своє життя. Головні ролі виконали Джейк Джилленгол та легендарний боєць ММА Конор МакГрегор.

Забери мене на місяць

Друга половина ХХ сторіччя, космічні перегони між США та срср в самому розпалі. NASA готує нову місію по висадці людини на місяць. Цей політ обіцяє бути дуже ризикованим. Щоби виправити ситуацію, космічне агентство наймає маркетолога. Вона має покращити імідж NASA. По мірі наближення до дня вильоту, впевненості в тому, що місія завершиться успішно, не додається. Тому маркетологу доручають зняти відео висадки на місць у павільйоні, щоби було що показати в разі невдачі. Головна сюжетна інтрига тут обертається між героями Скарлетт Йоганссон і Ченнінґа Татума.

Бджоляр

Новий фільм із Джейсоном Стейтемом у головній ролі розповідає про миролюбивого чоловіка, який займається бджолами. Одного дня він дізнається, що шарлатани обманули його друга. Бджоляр береться за те, щоби відстояти справедливість і виявляється, що у нього великий досвід не тільки у розведенні бджіл. Раніше чоловік був членом засекреченої силової організації.

Пробивний чувак

Картина переносить глядача в антиутопічний світ, де вся влада зосереджена в руках деспота Ван Дер Коя і його родини. Ця сімя випускає популярні телешоу, що змушують людей гинути цілими родинами. Одним із потерпілих цього режиму виявляється хлопчик, на очах у якого вбили всю його родину. Після цієї трагедії за хлопчиком доглядав шаман. Все своє життя хлопчик вирощував у собі бажання помсти. І настав час вбити деспотів.

Міністерство неджентльменської війни

Нове яскраве творіння Гая Річі з цілою низкою відомих акторів у головних ролях. Події розгортаються у 1942 році у Великобританії. В центрі сюжету – першокласні фахівці своєї справи та авантюристи, які звикли діяти поодинці. Кожен заслужив статус найкращого у своїй справі. Одного дня світ опиняється на краю катастрофи і їм доводиться об’єднатися, щоби врятувати людство. З цих фахівців створили бойовий підрозділ, щоби виконати зухвалу місію проти нацистів. І цю війну вони будуть вести зовсім не по-джентельменськи.

Суперники

Одна з найромантичніших стрічок року розповідає про успішного тенісиста на імя Арт. Колись він був невдахою, та справжнього чемпіона з нього зробила його дружина у виконанні Зендеї. Вона сама була тенісисткою в минулому, та останні роки присвятила себе тренуванням чоловіка. Однак останній час Арт постійно програє. Щоби повернути йому віру в себе, дружина записує його на турнір, у якому беруть участь початківці чи гравці другого дивізіону. Перед самим початком змагань тенісист дізнається, що його суперником буде Патрік – його кращий друг і колишній коханець його дружини.

Джерело матеріала
loader
loader