У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти
У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти

У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти

Першу з них поставили біля будівлі "Квіти України".

Активісти пояснюють, що вирішили встановити на "Квітах України" попільничку через те, що клумби довкола споруди постійно засмічені недопалками. Часто їх викидають прямо поміж квітів.

У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти - Фото 1

Щоб боротися з недопалками, спочатку активісти поставили там "тестову" попільничку зі звичайної залізної банки. Вона мала чималий попит, проте за деякий час зникла.

У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти - Фото 2

Нову попільничку вирішили зробити вже з бетону. Щоб курцям було зрозуміло, що це взагалі таке, на попільничці зобразили сигарету, а поряд додали напис із поясненням:

Це громадська попільничка. Випорожніть її, будь ласка, якщо вона переповнена. Ми помітили тут багато недопалків, що засмічують простір. Тож спробуємо таким чином вирішити проблему.

У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти - Фото 3

У "Містознавстві", кажуть, що мають форму для виготовлення таких бетонних попільничок, а їхня собівартість становить приблизно 10 грн. Тож, якщо і ця урна простоїть недовго, її можна швидко замінити.

У Києві почали встановлення громадських попільничок - активісти - Фото 4

Крім того, активісти планують встановлювати такі громадські попільнички й в інших публічних просторах Києва, які страждають через викидання недопалків.

Читайте також: Фонд "Має значення" призупинив реставрацію історичних вивісок у Києві

Популярні новини зараз
У Києві поліціянтка назвала ветерана з пораненням "конченим інвалідом", коли той зробив зауваження щодо паркування У Києві відкрито нову міні-скульптуру — символізує зв'язок із повідомленням від рідних-військових У боях на фронті загинув молодий воїн Національної гвардії України Іван Бохан із Києва 16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі
Показати ще
Джерело матеріала
loader
loader