Вірус віспи мавп виявили уже на Філіппінах
Вірус віспи мавп виявили уже на Філіппінах

Вірус віспи мавп виявили уже на Філіппінах

Вірус віспи мавп виявили уже на Філіппінах

На разі лікарі визначають штамп хвороби.

У Філіппінах вперше цього року виявили перший випадок вірусу mpox, відомий яквірус мавпячої віспи, повідомив у понеділок департамент охорони здоров’я країни, додавши, що на разі ще очікують на результати аналізів, щоб визначити штам, повідомляє Reuters.

В уряді зазначили, що пацієнтом виявився 33-річний філіппінець, який не подорожував за межі країни.

У середу Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила mpox глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я після спалаху в Демократичній Республіці Конго, з якої вірус поширився на сусідні країни.

Нова форма вірусу викликала глобальне занепокоєння, оскільки він легко поширюється через звичайний тісний контакт.

Випадок нового варіанту був підтверджений у четвер у Швеції та пов’язаний із зростанням захворюваності в Африці, що є першою ознакою його поширення за межі континенту.

Пакистан у п'ятницю підтвердив принаймні один випадок вірусу mpox у пацієнта, який повернувся з країни Перської затоки, але сказав, що їм ще не відомий штам вірусу.

Новий випадок на Філіппінах є 10-м лабораторно підтвердженим випадком, який виявив департамент охорони здоров’я. Його перший випадок був зареєстрований у липні 2022 року.

«Симптоми почалися більше тижня тому з лихоманки, за якою через чотири дні з’явилися виразні висипання на обличчі, спині, потилиці, тулубі, в паху, а також на долонях і стопах», – йдеться в заяві міністерства охорони здоров’я Філіппін.

Захворювання, викликане вірусом віспи мавп, призводить до грипоподібних симптомів і гнійних уражень. Зазвичай воно проходить легко, але може призвести до смерті дітей, вагітних жінок і людей з ослабленою імунною системою, наприклад, ВІЛ-інфікованих, а у інших має вищий ризик ускладнень.

Джерело матеріала
loader
loader