Джордж Мартін розкрив єдину зміну, яку хоче внести в «Пісню льоду й полум’я»
Джордж Мартін розкрив єдину зміну, яку хоче внести в «Пісню льоду й полум’я»

Джордж Мартін розкрив єдину зміну, яку хоче внести в «Пісню льоду й полум’я»

Джордж Мартін розкрив єдину зміну, яку хоче внести в «Пісню льоду й полум’я» - Фото 1

Залишилося дочекатися, коли Мартін скаже: «Книга близько».

Джордж Мартін, творець всесвітньо відомої саги «Пісня льоду й полум’я», розкрив своє найзаповітніше бажання щодо серії книг під час виступу в Оксфордському будинку письменників.

На запитання про те, що б він змінив у своїх творах, якби мав таку можливість, Мартін відповів: «Я б їх завершив». Ця відверта заява викликала бурхливі оплески аудиторії.

Письменник поділився думками про переваги самвидаву, який звільняє авторів від тиску дедлайнів. Водночас він висловив жаль, що не зміг закінчити сагу раніше:

«Я б дуже хотів завершити її багато років тому… це головне, що я б змінив».

Шанувальники «Пісні льоду й полум’я» чекають на продовження вже понад десятиліття. Останній том серії, «Танок драконів», побачив світ у липні 2011 року. Відтоді фанати з нетерпінням очікують на вихід шостої книги під назвою «Вітри зими».

Мартін рідко ділиться новинами про прогрес у написанні. Торік у липні він спростував чутки про швидкий вихід книги, підтвердивши, що робота ще триває. У листопаді письменник зізнався, що постав перед труднощами в процесі творення і не написав жодної нової сторінки з грудня 2022 року.

Інтерес до завершення саги посилився після неоднозначного фіналу телевізійної адаптації «Гра престолів». Мартін раніше заявляв, що книжковий фінал суттєво відрізнятиметься від серіалу. Він також натякнув на нові відкриття, пов’язані з драконами, але інші деталі сюжету тримає в таємниці.

Нагадаємо, нещодавно Джордж Мартін натякнув на завершення книги «Вітри зими».

Джерело: Gamesradar

Джордж Мартін розкрив єдину зміну, яку хоче внести в «Пісню льоду й полум’я» - Фото 2
Джерело матеріала
loader
loader