На Одещині затримали медика «швидкої», який під час викликів збирав інформацію для ФСБ
На Одещині затримали медика «швидкої», який під час викликів збирав інформацію для ФСБ

На Одещині затримали медика «швидкої», який під час викликів збирав інформацію для ФСБ

Служба безпеки затримала в Одеській області агента фсб, яким виявився фельдшер станції екстреної медичної допомоги, який коригував ракетно-дронові удари рф по одному з портових міст регіону.

Як повідомляє СБУ, насамперед рашисти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби. Також окупанти сподівалися одержати локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір південного регіону.

Для виконання цього завдання фсб залучила свого агента – 39-річного фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. У поле зору спецслужби рф чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в Телеграм-каналах країни-агресора.

За вказівкою окупантів їхній поплічник збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів «швидкої». Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору з фсб.

Служба безпеки задокументувала злочинні дії російського агента і затримала його. Під час обшуків у фігуранта виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі,  в якості винагороди за свої «послуги» ворожий агент розраховував на керівну посаду в окупаційній адміністрації, у випадку захоплення регіону.

Він «здавав» агресору місця дислокації особового складу підрозділів Сил ТрО ЗСУ, ДПСУ та Морської охорони на території Ізмаїльського району. Ще одним його завданням було спостереження за динамікою заходів суден у місцевий порт та різновидами вантажів, що переміщуються ними. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів на Подунав'я Одещини

 

 

 

 

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Джерело матеріала
loader
loader