Фреймут відповіла на закиди забудовника дому про російське громадянство її чоловіка
Фреймут відповіла на закиди забудовника дому про російське громадянство її чоловіка

Фреймут відповіла на закиди забудовника дому про російське громадянство її чоловіка

Ольга Фреймут відповіла на закиди власника компанії-забудовника Saga Development Андрія Вавриша, у проект якого сім'я телеведучої вклала кошти на етапі будівництва квартири. У відповідь на звинувачення в шахрайстві та невиплаті коштів після виграшу в суді Вавриш заявив, що будинок був зданий в експлуатацію і є документи, які підтверджують це. Власник компанії також підкреслив, що чоловік Ольги Володимир Локотко, з яким укладено договір про купівлю квартири, є громадянином Росії. За його словами, саме це сьогодні ускладнює процес повернення коштів.

Сама Фреймут у коментарі Tabloid зазначила, що цього документа не існує, а на ділянці все ще продовжується будівництво.

– Цей документ (про здачу будинку в експлуатацію - Авт.) не існує, у них дуже багато різних документів. І вони створили багато компаній і мають документ, який треба показати в даний момент. Буквально позавчора ми були з чоловіком на території, там все закрито, там іде будівництво, ніхто нікому нічого не здав. Більше того, коли я виставила це, люди почали мені писати свої страшні історії і розказувати про те, як вони працювали у Вавриша, як втратили житло, як створюються одноденні компанії... В мене просто волосся дибки, тому що я не знала, що я розворушила такий людський біль, - заявила Фреймут.

Телеведуча зазначила, що суд заарештував рахунки кількох компаній Вавриша, але сім'ї встигли віддати лише 3 із 13 мільйонів гривень компенсації.

- Коли ми подали в суд, це давно було, ще до війни, тому що нічого не відбувалося, то суд ми виграли. І судом було вирішено заарештувати рахунки декількох його компаній. Суд заарештував майно, але він давай виводити гроші з цих рахунків. Але нам встигли віддати 3 мільйони гривень. Але борг зараз 10 мільйонів. Але рахунки порожні. І як тільки гроші будуть у Вавриша забрані, ми подамо інший позов, в результаті якого він повинен буде заплатити курсову різницю інфляції, це ще 10 млн гривень, - розповіла Фреймут. - Я буду збирати історії людей, які теж стали жертвами цих компаній. Я так це не залишу. Я вмію заробляти гроші, так як і мій чоловік. Ми завжди їх заробляли і не крали. Але я думаю, ця історія сталася невипадково. Доведеться боротися

Ольга також додала, що її чоловік родом із Казахстану, але був громадянином Росії, проте вже понад 18 років живе, працює та є резидентом України.

- Мій чоловік дійсно був громадянином Росії, ну так склалося, що він народився у Казахстані, він там (у Росії) вчився, а потім поїхав в Україну, і з 2006-го року він живе, працює і є резидентом України. Більше того, у нього є персональні санкції від Росії, у 2018 році як на топ-менеджера української медіа-індустрії (їх було знято у 2019 році - Авт.), - уточнила Фреймут. – Так, ми знаємо, що під час війни Україна забирає житло у росіян, але мій Володя - він резидент України. А за законом, Україна не накладає санкції на резидентів України. Тобто це нереально, це брехня. І зараз Володя є громадянином Казахстану. Нам же треба якось в Україні жити. Звичайно, Володя отримав казахський паспорт. Він подався на українське громадянство ще до початку війни, але почалася війна. І поки ми чекаємо рішення.

Ольга Фреймут одружена з продюсером Володимиром Локотко понад вісім років. У шлюбі у них народилося двоє дітей. Фреймут має старшу дочку Злату від британця Ніла. Після початку повномасштабної війни в Україні Ольга разом із дітьми виїхала до Лондона. Там телеведуча працює журналістом в одній із найзнаменитіших газет Великобританії Sunday Express, де веде щотижневу колонку про Україну.

Джерело матеріала
loader
loader