Росія заявила про захоплення Нью-Йорка, у Генштабі ЗСУ втрату села не підтверджували
Росія заявила про захоплення Нью-Йорка, у Генштабі ЗСУ втрату села не підтверджували

Росія заявила про захоплення Нью-Йорка, у Генштабі ЗСУ втрату села не підтверджували

Міноборони РФ стверджує, що "звільнило стратегічно важливий логістичний вузол" на Торецькому напрямку. Раніше в ЗСУ заявляли, що контролюють 20% населеного пункту.

Росія заявила про захоплення селища Нью-Йорк у Бахмутському районі Донецької області. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони РФ у вівторок, 20 серпня.

"Унаслідок активних дій підрозділів угруповання військ "Центр" розгромлено велике угруповання військ противника і звільнено один із найбільших населених пунктів Торецької агломерації та стратегічно важливий логістичний вузол Новгородське", — зазначили в російському оборонному відомстві.

Росія заявила про захоплення Нью-Йорка
Фото: Минобороны РФ

Відомо, що селище міського типу Нью-Йорк з 1951 року носило назву Новгородське. Але у 2021 році селу повернули історичну назву Нью-Йорк.

Генштаб ЗСУ інформацію про захоплення окупантами Нью-Йорка поки не спростовував і не підтверджував. Українське командування у зведенні з фронті станом на 8 годину ранку повідомляло про 24 спроби росіян просунутися вперед на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Неліпівка, Залізне та, найактивніше, біля Торецька.

Раніше аналітики Deep State повідомляли, що за населений пункт йдуть важкі бої.

Ситуація у Нью-Йорку станом на 20 серпня
Фото: deepstatemap.live

Нагадаємо, вранці 20 серпня у керівництві 53-ї ОМБр та ОТУ "Луганськ" заявили, що ЗСУ контролюють 20% селища Нью-Йорк на Торецькому напрямку. Росйські окупаційні війська просуваються за рахунок великої кількості резерву. За словами українських захисників, Сили оборони таких резервів не мають.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader