У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024
У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024

Найбільший український фестиваль Uketoberfest 2024 відбувся у Чикаго 17-19 серпня.

Про це повідомляє Global Ukraine, передає Укрінформ. 

Відвідувачі могли подивитися виступи українських колективів, послухати українську музику, придбати товари, вишиванки та страви української кухні. 

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024 - Фото 1

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024 - Фото 2

Важливою метою фестивалю був збір коштів на підтримку України, допомогу військовим, дрони, протезування на ін. 

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024 - Фото 3
У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024 - Фото 4

«Українські фестивалі в Чикаго - це ідеальні платформи для популяризації української народної творчості, наших традицій, танцювального та співочого мистецтва, які діаспора бережно передає з рук в руки, з покоління до покоління», - написала у Фейсбуці головна редакторка часопису діаспори Ukrainian People Ольга Руда. 

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024 - Фото 5

За її словами, перший день фестивалю був насичений подіями, зокрема, виступами зірок з України та США та віртуозів танцювального ансамблю «Вишиванка». 

Також на заході присутні оплесками вітали українських героїв-воїнів, що перебувають в США для реабілітації та протезування.

«Сьогодні можу з впевненістю стверджувати: діаспора Чикаго перебуває в авангарді збереження та популяризації української культури, забезпечуючи процвітання багатої спадщини та традицій своєї батьківщини в США, плекає і береже почуття ідентичності серед українців та потужно допомагає Україні!», – наголосила вона.

Uketoberfest – щорічний український фестиваль, заснований парафією української греко-католицької церкви святого Йосифа Обручника у 2008 році. 

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Люблін 23-25 серпня відбудеться фестиваль народної культури та ремесла «Re:tradycja», в якому, зокрема, візьмуть участь майстри з України.

Фото: з Facebook-сторінок Olga Ruda, Maksym Prokopiv

Теги за темою
Фестиваль
Джерело матеріала
loader
loader