У Любліні пройде фестиваль народної культури за участі майстрів з України
У Любліні пройде фестиваль народної культури за участі майстрів з України

У Любліні пройде фестиваль народної культури за участі майстрів з України

У польському місті Люблін 23-25 серпня відбудеться фестиваль народної культури та ремесла «Re:tradycja», в якому, зокрема, візьмуть участь майстри з України.

Про це повідомляє портал «Наш вибір», передає Укрінформ.

Як зазначається, фестиваль Re:tradycja – це нова назва люблінського фестивалю «Ягеллонський ярмарок». Провідною темою є традиційні ремесла та культура. Так, невіддільною частиною заходів є триденний ярмарок, на якому будуть представлені майстри з різних куточків Європи – Польщі, України, Болгарії, Литви, Словаччини та інших країн. 

Україну представлять близько 30 майстрів, які створюють витинанки, писанки, вироби з соломи, дерев’яні музичні інструменти, килими тощо.

Під час ярмарку можна буде не тільки придбати вироби ручної роботи, а також взяти участь у численних майстер-класах та показах. У четвер, 22 серпня, відбудуться два майстер-класи з петриківського розпису з українською майстринею Оленою Коваленко. 

Крім ярмарку в рамах фестивалю відбудуться також виступи музикантів і танцювальні вечірки. 

23-25 серпня, з 19:30 на головній сцені фестивалю (парк під замком) відбудуться концерти та танцювальні вечірки, під час яких виступатимуть фольклорні колективи з Польщі, Естонії, Франції та інших країн. 

Фестиваль Re:tradycja проходитиме у старому місті в Любліні – від площі Локєтка / plac Lokietka до парку під замком. 

Участь в усіх заходах фестивалю безкоштовна.

Як повідомляв Укрінформ, у ризькому кінотеатрі К.Suns у суботу, 24 серпня, в межах святкування Дня Незалежності України відбудеться третій щорічний Кіномарафон українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian!».

Теги за темою
Польша Фестиваль
Джерело матеріала
loader
loader