При посольстві в Японії відкрили виставку плакатів українського графіка
При посольстві в Японії відкрили виставку плакатів українського графіка

При посольстві в Японії відкрили виставку плакатів українського графіка

До Дня Незалежності при посольстві України в Японії відкрито виставку плакатів українського графіка Миколи Гончарова «Letters from Ukraine». 

Про це повідомляється на сторінці дипустанови у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Микола Гончаров народився у Києві, закінчив майстерню книжкової графіки в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, працював художником в Українському національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара».

При посольстві в Японії відкрили виставку плакатів українського графіка - Фото 1

Автор робіт володіє плакатною виразністю завдяки унікальному вмінню створювати асоціативно точні та змістовні образи-символи. Його творчість лаконічна та вільна від зайвих деталей — усуває неоднозначність трактування, змушуючи глядача проникати в саму суть. 

На думку Гончарова, важливо давати не лише збройну, а й інформаційну відсіч ворогові. Через свою творчість він доносить правду про спротив та боротьбу українців. Однак митець уникає називати ці роботи плакатами, натомість пропонує сприймати їх як «короткий візуальний постріл», адже один влучний плакат замінює сотні слів, йдеться у повідомленні.

При посольстві в Японії відкрили виставку плакатів українського графіка - Фото 2

Від початку російсько-української війни у 2014 році Гончаров майже кожного дня створював новий плакат, а також організовував благодійні виставки та аукціони, кошти з яких йшли на потреби Збройних сил України. 

У перший рік повномасштабного вторгнення художник переніс два інсульти, тож нині відновлюється та прагне продовжити серію робіт.

Виставка триватиме до 20 жовтня. Доступ вільний.

Як повідомляв Укрінформ, найбільший український фестиваль Uketoberfest 2024 пройшов у Чикаго 17-19 серпня.

Фото: Посольство України в Японії

Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader