Стара традиція: чому король Чарльз ІІІ регулярно відвідує Тауер
Стара традиція: чому король Чарльз ІІІ регулярно відвідує Тауер

Стара традиція: чому король Чарльз ІІІ регулярно відвідує Тауер

У багатьох людей по всьому світу є свої унікальні та непідвладні часу традиції і король Великої Британії — не виняток.

Щодо вшанування старих забобонів, то король Чарльз ІІІ дотримується унікальної традиції, щоб принести удачу королівській родині Великої Британії. Монарх регулярно відвідує Тауер і доглядач воронів Майкл Чендлер розповів, чому він це робить, пише Telegraph.

У короля Чарльза є абсолютно унікальний підхід до забезпечення процвітання Великої Британії під час його правління. Дотримуючись давньої традиції, король Карл регулярно відвідує Тауер з однієї особливо забобонної причини.

Фортеця Тауер
Фото: Вiкiпедiя

Майкл Чендлер поділився, що монарх полюбляє відвідувати круків, які живуть у Тауері, оскільки вони традиційно є символом удачі. За словами доглядача, Чарльз ІІІ регулярно перевіряє стан воронів в історичній фортеці. "Вони служать Його Величності так само, як і ми, охоронці короля", — сказав Майкл про птахів і додав, що король "регулярно перевіряє їх, як і його мати (Єлизавета ІІ — ред.)".

Ворони в лондонській фортеці Тауер
Фото: Getty Images

Крім того, король отримує щорічний звіт, у якому детально описуються всі аспекти життя пернатих. Як доглядач воронів, Чендлер командує командою з чотирьох осіб, які відповідають за годування, догляд і спостереження за птахами. Ветеран Іраку та Афганістану не виявляв особливого інтересу до птахів, поки 14 років тому не прибув до Тауера. "Спочатку мене привабила легенда про ворон, а потім, коли я опинився тут і побачив їх, попрацював серед них... це було просто природно залишитися. Я закохався у воронів. Вони особистості, вони персонажі, як і ми", — розповів Майкл.

Майкл Чендлер — доглядач воронів у Тауері
Фото: Getty Images

У Тауері зазвичай мешкає щонайменше шість воронів. Більшість із них були виведені і вирощені у фортеці і не жили в дикій природі. У птахів одне крило обрізано, щоб вони не змогли полетіти. Птахів тримають на спеціальній дієті з мишей, курчат, щурів і різного сирого м'яса. Як особливе частування їм дають печиво, просочене кров'ю.

Особливо воронів шанував британський король Карл II, який правив з 1649 по 1651 рік. Попередник Чарльза був першим монархом, який наказав утримувати воронів у Тауері. Згідно з місцевою легендою, якщо птахи коли-небудь покинуть історичне місце, то і фортеця, і королівство впадуть.

Нагадаємо, 24 червня колишній службовець короля розповів про характер Чарльза ІІІ. Монарх іноді може проявити свій "жахливий" характер, але він "абсолютно не монстр".

Теги за темою
Королівська сім'я
Джерело матеріала
loader