Стефанчук запросив Джеляла до співпраці з Радою у питаннях Криму
Стефанчук запросив Джеляла до співпраці з Радою у питаннях Криму

Стефанчук запросив Джеляла до співпраці з Радою у питаннях Криму

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчк зустрівся в українському Парламенті з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та нещодавно визволеним з російського полону заступником голови Меджлісу Наріманом Джелялом.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Мали цінну зустріч, предметну розмову. Запросив Нарімана Джеляла до співпраці з українським Парламентом у питаннях, що стосуються Криму та кримськотатарського народу. Розказав про діяльність Парламенту та рішення Верховної Ради України у цьому напрямі", - зазначив Стефанчук.

Спікер особливо приділив увагу розвитку парламентського треку Кримської платформи, акцентував на результатах двох проведених Парламентських самітів Міжнародної Кримської платформи.

Стефанчук запросив Джеляла, традиційно разом із Чубаровим, взяти участь у Третьому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

"Це міжнародний захід, який щороку збільшує перелік країн, які глибоко й комплексно розуміють кримську проблематику, виступають за повернення Криму до складу України, вимагають притягнення Росії до відповідальності за кримський блок злочинів", - зауважив Стефанчук.

Як повідомлялося, 28 червня з російського полону повернули десятьох цивільних, серед них - Нарімана Джеляла, який був захоплений росіянами у Криму в 2021 році.

Фото: Facebook / Ruslan Stefanchuk

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader