Через аномальну спеку в усьому світі компанія Kraft Heinz, якій належить марка відомих в Україні соусів Heinz, зіткнулася з великим браком помідорів. Щоб не дати бренду зникнути, його керівництво вирішило змінити технологію виробництва, замінивши сорт томатів більш жаростійким. Зрештою це може позначитися на вартості продукції.
Як повідомляє EastFruit, через зміну клімату деякі види помідорів знаходяться під загрозою – у Каліфорнії їхня врожайність може знизитися на 20%. США – важливий регіон для Heinz, тут щорічно виробляється 300 млн із 660 млн пляшок кетчупу.
Через глобальне потепління підрозділ компанії HeinzSeed розпочав близько 800 паралельних випробувань сортів томату – з них відберуть найперспективніші. Ті, що не пройдуть випробування, припинять використовувати для виготовлення соусів.
Kraft Heinz – одна з найбільших компаній із виробництва упакованих харчових продуктів вартістю $42 млрд, з яких $5 млрд припадає на Heinz. Наслідки спеки для врожаїв томатів у компанії поки що не оцінили, оскільки збирання плодів завершиться лише в середині жовтня – лише після цього дослідники дізнаються, як їхні овочі перенесли літню спеку.
На думку експертів, урожайність може знизитися на 20%. Пошук сортів, здатних витримувати високі температури, є частиною процесу селекції томатів, але цього року спека була особливо сильною.
У Kraft Heinz розглядають цьогорічну спеку як чергове випробування для сортів томатів, які вона вже вирощує на полі. Керуючий директор Каліфорнійського інституту дослідження томатів Зак Беглі вважає, що додаткові дослідження дозволять знайти ще більше способів зберегти врожай за умов посухи.
Раніше OBOZ.UA повідомляв, що спека далася взнаки і на врожаях аграрної продукції в усьому світі. Зокрема, через кліматичні зміни у 2024 році сильно знизилася врожайність пшениці, через що в Україні можуть сильно зрости ціни на хліб.
Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!