Голодування бойового медика у Одеській психлікарні: у МОЗ відреагували
Голодування бойового медика у Одеській психлікарні: у МОЗ відреагували

Голодування бойового медика у Одеській психлікарні: у МОЗ відреагували

Власником Одеської психіатричної лікарні №2 є обласна рада. Адміністрація медзакладу, наголосили у профільному міністерстві, має вжити заходів, аби пацієнти лікувалися в прийнятних умовах.

Комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації вивчає факти, а також причини, з яких пацієнти обласної психіатричній лікарні №2 не були розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Також у МОЗ наголосили, що нещодавно цей заклад було приєднано до Одеського обласного центру психічного здоров’я, власником якого є Одеська обласна рада.

"Адміністрація медзакладу має вжити заходів, аби пацієнти мали змогу лікуватися в нормальних умовах. Для цього лікарня має всі необхідні ресурси", — наголосили у міністерстві та пообіцяли про результати та подальші дії повідомити додатково.

Важливо Реабілітація військових: як бійці ЗСУ та їхні сім'ї можуть безкоштовно лікуватися за кордоном

Причини конфлікту

Зазначимо, що 21 серпня бойовий медик 35-й бригади морської піхоти Петро Конопля, який лікується в обласній психлікарні №2 в Одесі, оголосив голодування через дуже погане харчування та неналежні умови. Він показав, чим там годують пацієнтів.

Харчування у лікарні

Також він продемонстрував свою палату зі цвіллю на стінах.

Фрагмент стіни у палаті

Після розголосу, адміністрація закладу додала до макаронів, що злиплися, ще й овочів та сардельку, повідомив військовий.

Утім, ковбасний виріб та огірок з помідором дали тільки військовим, — пізніше додав він, зазначивши, що цивільним пацієнтам лише довелося дивитися, як їли хлопці.

Як прокоментувала ситуацію керівниця-засновниця патронатної служби "Янголи Азову" Олена Толкачова, це є масовою проблемою у лікарнях, які перебувають на балансі територіальних громад.

"Одеська обласна рада могла б відмовитися від кількох клумб, заміни асфальту чи премій апарату, але вона мала б відремонтувати всі заклади охорони здоров'я", — переконана вона.

Головний лікар Станіслав Серветський пояснив, що цивільна лікарня не пристосована для харчування військових, оскільки на це немає фінансових та технічних ресурсів.

Петро Конопля своєю чергою пообіцяв, що нічого не їстиме принципово, допоки ситуація не покращиться, а вживатиме лише воду.

Нагадаємо, Центр складного ендопротезування, остеоінтеграції та біоніки, в якому проходять реабілітацію українські військові, запросив українку Юлію Сенюк, залучену в індустрію фільмів для дорослих. Автори ініціативи впевнені, що подібна ініціатива допоможе відновитися бійцям ЗСУ.

Фокус писав, що комік "Ліги сміху" Віктор Розовий показав, як реабілітується після поранення на фронті.

Теги за темою
Збройні сили України Одеса лікарня
Джерело матеріала
loader
loader