Nissan припинить випуск конкурента BMW 3 Series: що запропонують натомість
Nissan припинить випуск конкурента BMW 3 Series: що запропонують натомість

Nissan припинить випуск конкурента BMW 3 Series: що запропонують натомість

Преміальний седан Infiniti Q50 презентували ще в 2013 році як наступника моделі G35/37. Прийшов час зняти авто з ринку і нове його покоління не планується.

Життєвий цикл седана Infiniti Q50 завершується. Преміальний підрозділ Nissan припинить продажі моделі D-класу до кінця 2024 року. Про це повідомляє сайт The Autopian.

Причина відмови від Infiniti Q50 відома давно – це модель-довгожитель. Седан випускають із 2013 року і він вже не зовсім відповідає сучасним стандартам. Базову 2,0-літрову версію та гібрид припинили випускати в 2019 році і наразі пропонують лише 3,0-літрові V6 із турбонаддувом.

Наразі модель пропонують лише з 3,0-літровими V6 потужністю до 405 сил
Фото: Infiniti

Новий Infiniti Q50 не планується, проте наступник у моделі все ж з’явиться. Справа в тім, що японський автовиробник готує обтічний електричний седан.

Нагадаємо, що Infiniti Q50 створили для заміни популярного седана G35/37 та конкуренції з BMW 3 Series і Lexus IS. Седан зробили більшим та комфортнішим за попередника. Модель випускали у бензинових, дизельних та гібридних версіях потужністю від 170 до 405 сил. Топовий варіант здатен розігнатися до сотні за 5,1 с і розвинути 250 км/год.

Важливо Nissan випустив недорогий дім на колесах для двох (фото, відео)

Крім того, седан Infiniti Q50 став першим серійним авто з кермовим управлінням із технологією drive-by-wire ("керування по дротах") – без механічного зв’язку керма та коліс.

До речі, недавно Nissan анонсував нові позашляхові моделі Patrol, Armada та Murano.

Також Фокус писав, що Mitsubishi відмовиться від популярної дешевої моделі.

Джерело матеріала
loader