Поліція знайшла пістолет під час обшуків у справі Фаріон, але це не знаряддя вбивства: подробиці
Поліція знайшла пістолет під час обшуків у справі Фаріон, але це не знаряддя вбивства: подробиці

Поліція знайшла пістолет під час обшуків у справі Фаріон, але це не знаряддя вбивства: подробиці

Згідно з ухвалою суду, обшук проводили ще 14 серпня. Адреса та власник житла невідомі. Правоохоронці знайшли пістолет ФОРТ 12-Р з магазином і набоями.

Правоохоронці досі не знайшли знаряддя вбивства у справі мовознавиці, політичної і громадської діячки, професорки Ірини Фаріон. Про це заявила речниця Національної поліції Олена Бережна у коментарі "24 Каналу".

Вона зазначила, що слідчі дії тривають.

"Поліція проводить низку заходів, які мають на меті встановити місце знаходження знаряддя вбивства. Вилучені у результати обшуків речові докази направляються на проведення експертиз", — сказала Бережна.

14 серпня під час обшуків у справі про вбивство Ірини Фаріон було вилучено пістолет ФОРТ 12-Р разом із набоями. Проте наразі невідомо, кому належить ця зброя і чи використовувалася вона під час злочину.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень було оприлюднено текст ухвали, де Галицький районний суд ухвалив арешт вилученого майна, а саме:

  • пістолет ФОРТ 12-Р, магазин, 12 набоїв 9 ПА, 138 набоїв 9 ПА;
  • пара червоних рукавиць;
  • два мобільні телефони із сім-картками, планшет;
  • наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркулі, пружини, протирки, шомполи;
  • дві книжечки;
  • упаковка від стартового пакета мобільного оператора;
  • коробки від мобільних телефонів.

Інформація про місце проведення обшуку та особу, у якої він проводився, зашифрована у тексті ухвали. Дані про власника зброї також відсутні, тому наразі не можна стверджувати, що саме цей пістолет був використаний під час вбивства.

Нагадаємо, 26 липня у Львові обрали запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірині Фаріон. 18-річного В'ячеслава Зінченка арештували без права внесення застави на два місяці. Хлопець своєї провини не визнав.

Слідство розглядає декілька версій вбивства Фаріон. СБУ не виключає причетність російських спецслужб.

Теги за темою
Зброя Вбивство обшуки
Джерело матеріала
loader
loader