США попереджають про можливі ракетні та дронові атаки до Дня Незалежності України
США попереджають про можливі ракетні та дронові атаки до Дня Незалежності України

США попереджають про можливі ракетні та дронові атаки до Дня Незалежності України

Наступні кілька днів мешканцям усієї країни слід бути уважними до повітряних тривог та подбати про власну безпеку.

У США припускають, що наступні дні та вихідні пройдуть із підвищеним ризиком атак країни-агресора Росії на Україну. Мова йде про обстріли як і дронами, так і ракетами.

Відповідне попередження опублікувало посольство США в Україні опублікувало 22 серпня. Пов'язують можливе підвищення повітряних загроз у відомстві із Днем Незалежності України.

У зверненні до громадян США в Україні застерігають, що Росія може атакувати будь-які міста чи села України, як і вдень, так і вночі за допомогою різних видів озброєння.

"Посольство США оцінює, що протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій території України", - йдеться у повідомленні.

Що таке посольство США в Україні?

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні — дипломатична установа США в Києві, що відкрита з 23 січня 1992. З травня 2022 року посол Брінк була призначена президентом Байденом на посаду Посла США в Україні, пише Вікіпедія.

Російські атаки на Україну

Нагадаємо, про те, що країна-агресорка Росія готує провокації на захоплених територіях України до Дня Незалежності напередодні попередили активісти руху "Жовта стрічка". Окупанти можуть здійснити теракти з метою дискредитувати сили спротиву та воїнів Збройних сил України.

Удари ракет чи дронів РФ не є несподіванкою для українців, адже окупанти ледь не щодня обстрілюють територію України. Напередодні, 20 серпня, росіяни запустили по Україні балістичні ракети. Вибухи пролунали в Сумах та Полтавщині.

Деякі обстріли окупантів є особливо цинічними. Наприклад, 9 серпня, російськіокупанти вдарили по супермаркету в Костянтинівці Донецької області. Після обстрілу серед загиблих ідентифікували двох дітей. Це дівчатка 9 та 11 років.

Читайте також про наслідки нічних ударів РФ по Україні:

Джерело матеріала
loader