До Києва прибула делегація Вселенського Патріархату
До Києва прибула делегація Вселенського Патріархату

До Києва прибула делегація Вселенського Патріархату

Сьогодні, 22 серпня,  Представники Вселенського патріархату прибули до столиці України. 

Про повідомила ставропігія Вселенського Патріархату в Україні.

"Після комунікацї представників Офісу президента України із його всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм до України прибула делегація Вселенського патріархату", – заявила ставропігія.

До складу делегації увійшли архієпископ Вінніпезький, митрополит УПЦ Канади Іларіон, митрополит Пісідійський Іов і патріарший диякон Епіфаній Камʼянович.

Там додали, що приїзд делегації у тому ж складі планувався ще минулого року, проте з непередбачуваних технічних причин її візит було відкладено.

елегація візьме участь у святкуваннях з нагоди 33-ї річниці Незалежності України та зустрінеться із представниками державної влади і церковними діячами", - повідомила автономна православна церковна одиниця. 

Крім того, окрема увага буде приділена пошуку шляхів порозуміння між православними України та діалогу для досягнення єдності у церковному питанні

Ще вчора члени делегації відвідали ставропігію Вселенського патріархату в Україні – Андріївську церкву, де відслужили молебень за перемогу України, мужній український народ та церковний мир в державі.

Нагадаємо, що днями Верховна Рада підтримала заборону РПЦ.

 

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader