Третя штурмова почала наступ на Харківщині
Третя штурмова почала наступ на Харківщині

Третя штурмова почала наступ на Харківщині

Третя штурмова почала наступ на Харківщині

Ворог зазнав суттєвих втрат.

Третя окрема штурмова бригада оголосила про наступ у Харківській області. Про це офіційно повідомили у пресслужбі бригади.

"Внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два км", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога плюс ворожі сили підтримки.

"Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії РФ. На дану хвилину цю задачу виконано", — наголосив командир бригади, полковник Андрій Білецький.

У бригаді додали, що за чотири дні у живій силі ворог втратив 300 людей особового складу., а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

"Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики", — повідомив Білецький.

Штурмові дії, за його словами, відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Раніше у Третій окремій штурмовій бригаді опублікували відео, де показали, як відбивають російський наступ "десь у Харківській області". 

Джерело матеріала
loader
loader