Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи
Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Осінь – найкраща пора для подорожей старими містами Європи. Активний сезон відпусток добігає кінця, на вулицях – все менше туристів, погода дарує приємну прохолоду, а природа спалахує прощальною різнобарвною красою.

Європа пропонує в оксамитовий сезон подорожі на будь-який смак: від сонячних південних островів до осінньої похмурості лісів на півночі. Експерти у галузі туризму оприлюднили топ-10 найкращих варіантів для осінньої подорожі.

Севілья, Іспанія

У жовтні у спекотній Севільї нарешті встановлюється комфортна температура на рівні +23 +26°C. Це ідеально для міського туризму та огляду визначних пам’яток. Спека спала, але все ще достатньо тепло для вечірніх та нічних прогулянок уздовж річки Гвадалквівір. Тут є на що подивитися. Особливо варто відвідати Алькасар – дивовижний королівський палацового комплексс. Крім того, тут є найбільший у світі готичний собор із його величною дзвіницею, вишуканий кахельний особняк Каса де Пілатос і кілька чудових музеїв. Не пропустіть Museo del Baile Flamenco, де ви можете дізнатися все про цей пристрасний, яскравий танець і подивитися живе виконання.

Додеканес, Греція

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Рання осінь чудова на Додеканесі: на південно-східній групі островів затишно, тепло, порівняно недорого та майже немає туристів. Додеканес ідеально підходить для прогулянок, завдяки хорошому поромному сполученню між островами (включно з сусідньою Туреччиною) і мережею невеликих човнів, які обслуговують менші острови. Родос – великий цікавий острів з давньою історією. Автентичний Карпатос зумів зберегти свою сильну традиційну культуру в умовах глобалізації. Не пропустіть Олімбос, село на вершині пагорба, яке схоже на живий музей фольклору.

Умбрія, Італія

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

В Умбрію варто поїхати заради гастрономічного туризму. Восени тут саме сезон збору урожаю. Спробуйте місцеві делікатеси: чорними трюфелі, страви з ароматним шафраном та olio novello. Різноманітні страви cacciagione заповнюють меню місцевих ресторанів, включаючи cinghiale і fagiano. І збір винограду в самому розпалі, тож це прекрасний час, щоб слідувати винними маршрутами Strada del Sagrantino, відвідувати виноградники та середньовічні села для дегустації. У листопаді в столиці провінції Умбрії Перуджі проходить Eurochocolate – шоколадний фестиваль.

Чорногорія

Поки що не пакуйте туристичні черевики – завдяки своїй південній широті гори Чорногорії залишаються ідеальним місцем для осінніх прогулянок. Найвищі знаходяться в національному парку Дурмітор, який внесено до списку ЮНЕСКО. Високі точки узбережжя, такі як гори Ор’єн і Ловчен, відкривають приголомшливі краєвиди на Адріатику. Поєднуйте піші прогулянки з зануреннями в блакитне море, температура якого доволі комфортна восени. Тижнева прогулянка може включати підйом на гору Румія на південному узбережжі, піші прогулянки хребтом Кучка Крайна поблизу столиці Подгориці, милування осінніми барвами навколо гори Бєласіца в Біоградській Горі.

Копенгаген, Данія

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Прохолодний Копенгаген є уособленням як скандинавської архітектурної традиції, так і нової скандинавської харчової революції. Ніде немає більш креативної та екологічно чистої сезонної їжі. Після блукань осінньо-вогняними садами Розенборг Слот, огляду скарбів вікінгів у Національному музеї та насолоди дивовижним мистецтвом у галереях, обов’язково відвідайте Torvehallerne KBH – продовольчий ринок Копенгагена.

Шотландське нагір'я

Туман, болота, поля, що сяють у світанковому світлі – жовтневі ранки на Шотландському нагір’ї – це справжня осіння атмосфера. І хоч тут може бути прохолодно, зверніть увагу, що туристичний сезон закінчився, що робить час гарним для спокійного огляду визначних пам’яток: Стерлінг, замок Ейлін Донан, Глен Коу, Форт Вільям. Зігрійтеся драмом і насолодіться фантастичною сезонною їжею: шотландськими устрицями та омарами, а також великою кількістю фазанів, тетеревів та іншої дичини.

Мальта

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Маленька Мальта має прекрасний середземноморський клімат – у листопаді все ще дуже тепло. Середня температура становить +21°C (70°F), а море ще достатньо тепле для купання. Поєднайте морський відпочинок з оглядом визначних пам’яток. Проведіть час, досліджуючи столицю Валлетту, яка внесена до списку ЮНЕСКО, і колишню столицю Мдіну, оточену муром, відому як "Мовчазне місто".

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Мальта – це країна церков, музеїв і середньовічних провулків. Відвідайте стародавні підземні поховальні камери гіпогею Хал Сафліені та доісторичні храми Хагар Кім і Мнайдра на вершині скелі.

Тенеріфе, Канарські острови, Іспанія

Куди поїхати у відпустку восени: 10 найкрасивіших міст Європи

Тенеріфе приймає любителів сонця цілий рік – середня температура вдень тримається на рівні +24°C аж до листопада. Великі туристичні курорти знаходяться на півдні. Краще замість цього відправитися на північ, можливо, до історичного міста Пуерто-де-ла-Крус або до пляжів навколо Лос-Гігантес і Пуерто-де-Сантьяго на заході. На висоті 3718 м гора Тейде є найвищою вершиною Іспанії та третім за величиною вулканом у світі. Це складний п’ятигодинний похід (або коротка поїздка на канатній дорозі) до його засніженої вершини.

Латвія

Жовтень – чудова нагода побродити дивовижними куточками Латвії в теплу погоду: дні все ще мають прийнятну тривалість, зимові вітри ще не почали дути, а осінні кольори вражають яскравістю. Вирушайте до національного парку Гауя, де ви зможете помилуватися середньовічними замками та туманними водними шляхами на тлі жовто-золотих дерев. Крім того, вирушайте до національного парку Кемері, щоб прогулятися цим унікальним середовищем. Обидва парки знаходяться в межах легкої досяжності від столиці Риги.

Бургундія, Франція

Піно Нуар і Шардоне – два сорти винограду, які домінують у найшановнішому виноробному регіоні Франції, де виноградарська спадщина сягає ще часів Римської імперії. Досліджуйте пагорби Бургундії в сезон венданжу (збору врожаю винограду) та насолоджуйтеся ідеальними умовами для катання на Le Tour de Bourgogne (тур по Бургундії). Ця велоланцюг складається з близько 800 км voies vertes (зелених доріг), доріжок через канали та тихих сільських стежок, що з’єднують найпривабливіші пам’ятки регіону. Відвідайте Діжон, вражаючий Hôtel-Dieu des Hospices у Боні, старовинний монастирський комплекс Абатство де Фонтене та замки Ансі-ле-Франк і Танле.

Раніше OBOZ.UA розповідав, де відпочити у Європі, щоб не витратити усіх грошей.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader