Михайло Шейтельман розповів, чи допоможе Кадиров путіну відвоювати Курську область
Михайло Шейтельман розповів, чи допоможе Кадиров путіну відвоювати Курську область

Михайло Шейтельман розповів, чи допоможе Кадиров путіну відвоювати Курську область

Про це він розповів у своєму блозі.

«Того самого моменту, коли українські війська господарюють у Курській області, путін їде саме чомусь до Чечні. Це не може бути випадковим чином. Це не на День пряника в Тулу поїхав і не рибу ловити у Башкортостан. Це ось до Чечні. Із чим у нас асоціюється Чечня? Звичайно ж, із підрозділом «Ахмат», з Апті Алаудіновим. Здається мені, що путін поїхав вмовляти Кадирова взяти на себе відповідальність за визволення Курської області», - розмірковує Михайло Шейтельман.

По-перше, зазначає він, всі мовчать про війну у Курській області, і Генштаб, і Міноборони, це коментує лише Апті Алаудінов, так би мовити, з медійної точки зору він відбиває атаку ЗСУ. Очевидно, констатує експерт, путін хоче, щоб Кадиров відбивав цей напад фізично.

«Ну, скільки має путін заплатити Кадирову за звільнення Курської області? Я думаю, мільярдів 20 доларів, так? За менше хто поїде до Курської області? Чеченці не поїдуть. Отже, 20 мільярдів доларів коштуватиме звільнення Курської області путіну. І ось припустимо, що Кадиров отримує 20 млрд, у нього є десятки тисяч солдатів. І він подумає, а навіщо їхати на Суджу? Ну, Суджа там, а москва тут», - підкреслює Михайло Шейтельман.

До того ж, додає він, у Суджі стоять ЗСУ з танками і HIMARS, а у москві ж нікого немає, вона ніким не захищена, і приз, якщо її взяти, - стати господарем росії. Тому, констатує експерт, дуже хотілося б, щоби була така амбіція у когось там.

Джерело матеріала
loader
loader