На кордоні України та Польщі можливі черги: ще в одному пункті пропуску розпочнеться ремонт
На кордоні України та Польщі можливі черги: ще в одному пункті пропуску розпочнеться ремонт

На кордоні України та Польщі можливі черги: ще в одному пункті пропуску розпочнеться ремонт

На українсько-польському кордоні у пункті пропуску "Шегині" з 26 серпня можуть виникнути черги. Причина – початок ремонтних робіт двох смуг автомобільного руху.

Про це попередила Державна прикордонна служба України. "26 серпня о 9:00 у межах пункту пропуску "Шегині" розпочнуться ремонтні роботи двох смуг руху", – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ попередили про ремонт

Йдеться про смуги для оформлення вантажних транспортних засобів та автобусів на виїзд з території України. Ремонт триватиме півтора місяці.

Українців, які планують закордонні поїздки, закликали зважати на цю інформацію. У разі потреби слід вибирати альтернативні маршрути.

Черги на кордоні: ремонт проходить і на інших пунктах провускування

"Шегині" – не єдиний пункт пропуску, де спостерігаються чи прогнозуються складнощі з перетином кордону. Наприклад, на кордоні з Польщею також:

  • розпочалися ремонтні роботи на прикордонному пункті пропуску "Гребенне – Рава-Руська", які триватимуть до 12 вересня. Роботи серед іншого ведуться на в'їзд в Україну на легковому напрямку, а також вантажних паркінгах на в'їзд та виїзд;
  • у зв'язку з ремонтом покриття прикордонного переходу в Дорогуську виникли значні труднощі з рухом транспорту. Ремонтні роботи триватимуть до 14 листопада.

Крім того, ремонт відбувається у пункті пропуску "Косіно" на кордоні України та Угорщини. Роботи розпочалися 21 серпня і продовжаться до 26-го.

Варто зазначити, що попередні протести польських аграріїв та перевізників на кордоні спричинили втрати на мільярди доларів. У чергах стояло до трьох тисяч автомобілів. Однак зараз йдеться виключно про технічні обмеження, пов'язані з ремонтними роботами.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна планує змінити порядок в'їзду іноземних громадян – зокрема мешканців деяких країн зобов'яжуть заздалегідь повідомляти про намір перетнути кордон. Посилити контроль планують незадовго до єврейського Нового року, коли в Умані очікується чимало паломників з інших країн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader