Паливний колапс у Севастополі: чому в місті зникла найпопулярніша марка бензину
Паливний колапс у Севастополі: чому в місті зникла найпопулярніша марка бензину

Паливний колапс у Севастополі: чому в місті зникла найпопулярніша марка бензину

Попри масштаби переробки нафти в Росії, країна не може забезпечити автомобільним пальнимтимчасово окупований нею Севастополь. Це стало зрозуміло, коли з АЗС міста зник 95-ий бензин, що пов'язано з атаки ЗСУ на пором "Конро Трейдер" у російському порту "Кавказ".

Про це повідомляє "Кримський вітер". Як видно на опублікованих знімках, вартість бензину 95-го "Ультра" зросла до 70,75 руб/л.

Із АЗС Севастополя зник бензин А-95.

"Про проблеми з пальним у Севастополі повідомляють передплатники. Минуло лише півдоби після знищення залізничного порома в порту "Кавказ", а 95-го бензину на АЗС міста немає, при цьому 95-й "Ультра" за ніч подорожчав на 1,5 рубля", – йдеться у повідомленні.

Раніше окупаційна влада запевняла населення півострова, що запасів пального вистачить на 3-4 місяці. "Є нюанс: йдеться, швидше за все, про пальне для російських військових та для жнив у сільському господарстві", - пише "Кримський вітер".

Увечері напередодні пором із паливними цистернами, який стояв на якорі в порту "Кавказ" на Таманському півострові в Краснодарському краї РФ, був атакований українськими ракетами "Нептун" і затонув. В результаті після того, що сталося, окупанти перекрили Керченський міст, а в Севастополі зупинили рух морського пасажирського транспорту. На 23 серпня порт "Кавказ" закрили на невизначений час.

Бензинова криза у Криму

Дефіцит автомобільного палива виникає у Криму не вперше. Раніше цього ж місяця на багатьох АЗС тимчасово окупованого півострова зникла популярна марка бензину А-95, а там, де його можна купити, ціни зросли з 64 до рекордних 67 руб/л.

При цьому про погану якість пального заявляють навіть представники окупаційної влади. Великий дефіцит бензину А-95 виник зокрема й у Севастополі.

На початку місяця підконтрольна Росії влада Криму повідомила, що постачання бензину до Криму затрималося через погану погоду і перебої в роботі Керченської переправи. І, як стверджують у місцевому відділенні міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea, вирішити ситуацію із пальним на півострові так і не вдалося. Крім того, це назвали результатом ефективної роботи ударів ЗСУ на підприємствах паливної промисловості РФ.

Раніше OBOZ.UA вже повідомляв, що проблеми з бензином в Росії загострилися на тлі атак українських безпілотників, що почастішали в червні, по нафтопереробних заводах в РФ. У зв'язку з цим у червні бензин АІ-95 подорожчав на біржі майже на 8 тисяч руб/т, або на 22%. Проте виробництво бензину на НПЗ виявилося нижчим від плану уряду на 7%, а нафтові компанії були змушені розпродувати запаси: за першу половину місяця вони скоротилися майже на 30 тис. тонн

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader