Ціни на популярний в Україні продукт неочікувано розвернулися: скільки коштує тепер
Ціни на популярний в Україні продукт неочікувано розвернулися: скільки коштує тепер

Ціни на популярний в Україні продукт неочікувано розвернулися: скільки коштує тепер

В Україні дешевшає білокачанна капуста. Відвантажувальна вартість одного з найпопулярніших овочів на столі українців за тиждень впала на 13%.

Про це повідомили у EastFruit, пояснивши це відсутністю попиту на дану продукцію через його низьку якість. Загалом це пов’язано з погодніми умовами – цьогорічна спека не найкращим чином позначилася на товарному вигляді середніх сортів капусти.

Зважаючи на це, фермери надають покупцям знижки, аби прискорити реалізацію некондиційного товару. Тож вже цього тижня українські овочеві господарства готові відвантажувати білокачанну капусту по 17-24 грн/кг – це в середньому на 13% нижче, аніж наприкінці минулого тижня. Та навіть попри це, нині білоголова капуста в Україні надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Це вибивається з тенденції: починаючи з середини липня місяця поточного року, білокачанна капуста на внутрішньому ринку України поступово дорожчала через недостатню пропозицією продукції від місцевих виробників. Вони це пояснювали спекотною та посушливою погодою практично на всій території України, що трималася до кінця липня.

Ціни на капусту в супермаркетах

Різке здорожчання капусти сталося наприкінці липня – вартість овоча сягнула 25 грн за кг, хоча ще за місяць до того його можна було купити всього за 8-10 грн за кг.

Тим часом, згідно з даними моніторингу OBOZ.UA, станом на 23 серпня в супермаркетах картопля в середньому коштує 20,78 гривень за кілограм. В окремих мережах його продають за:

  • "Фора" – 32,90 грн/кг;
Вартість капусти у "Форі"
  • "Ашан" – 30,89 грн/кг;
  • "Новус" – 17,59 грн/кг;
Вартість капусти у "Новусі"
  • АТБ – 29,69 грн/кг;
Вартість капусти в АТБ
  • "Варус" – 29,70 грн/кг;
  • "Сільпо" – 29,70 грн/кг.

Як вже повідомляв OBOZ.UA, наприкінці серпня та у вересні в Україні очікується "цінопад" на сезонні овочі та фрукти. А от у жовтні вартість на сільськогосподарську продукцію почне зростати.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader