Бунт у російських колоніях: ISW вказав на цікаву деталь і як це вплине на Кремль
Бунт у російських колоніях: ISW вказав на цікаву деталь і як це вплине на Кремль

Бунт у російських колоніях: ISW вказав на цікаву деталь і як це вплине на Кремль

ISW проаналізував ситуацію у РФ.

Американський інститут  вивчення війни (ISW) вважає, що захоплення заручників та бунт у колонії Волгограда негативно вплине на зусилля Кремля щодо боротьби із побутовим екстремізмом. 

Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW зауважили, що російські джерела скаржилися на "радикалізацію ув'язнених у російських колоніях і стверджували, що ця проблема загострилася з початком повномасштабного вторгнення в Україну, мобілізації ув'язнених для участі в бойових діях в Україні, а також через збільшення потоків раніше засуджених мігрантів із Центральної Азії до Росії". Так звані російські "військкори" закликала владу вирішити цю проблему. 

В Інституті вивчення війни зауважили, що це вже не вперше у РФ спалахує бунт у колонії. Так, раніше шість ув'язнених, пов'язаних з "Ісламською державою", у слідчому ізоляторі в Ростові-на-Дону аналогічним чином взяли в заручники двох співробітників СІЗО в червні 2024 року.

"ISW продовжує оцінювати, що Кремль намагався показати, що він бореться з побутовим екстремізмом після нападу на "Крокус Сіті Холл", але кризи із захопленням заручників у в'язницях підривають ці зусилля Кремля", - йдеться у повідомленні. 

  • Фінансовий шахрай, який отримав 13 275 років в'язниці, відсидить лише 20 - пояснення судді
  • Співробітниця в'язниці закрутила роман із вбивцею: чим все закінчилося
  • Засуджений за убивство намагався втекти з в'язниці під виглядом вівці: фото
Джерело матеріала
loader
loader