До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда
До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда

До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда

На День незалежності, який українці відзначають 24 серпня, в Україну прибув президент Польщі Анджей Дуда. Про це повідомили у канцелярії польського лідера.

– Київ. Розпочався візит президента Анджея Дуди до України. У 33-ті роковини Незалежності України в урочистостях бере участь Президент Республіки Польща, - йдеться у повідомленні.

За час війни Анджей Дуда найчастіше бував в Україні зі всіх світових лідерів. До цього голова польської держави приїжджав до нашої країни 6 разів. Востаннє він здійснив візит до Києва 9 липня 2023 року. Водночас президент України відвідав Польщу востаннє 8 липня. Тоді він провів низку переговорів, у тому числі - з Дудою.

  • 15 червня польський лідер Анджей Дуда, який підтримав ініціативу України щодо "Формули миру" і бере участь у саміті у Швейцарії, заявив, що тільки Російська Федерація винна у війні в Україні. За його словами, агресор не діє сам – їм допомагає Білорусь, а її голова є учасником усіх злочинів.
  • 8 липня Україна та Польща уклали угоду про безпеку, яка передбачає можливість перехоплення російських ракет та дронів та формування добровольчого легіону за участю українців, які проживають за кордоном.
Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader