Лубінець: Україна робить усе, щоб обміни полоненими відбувалися кожного тижня
Лубінець: Україна робить усе, щоб обміни полоненими відбувалися кожного тижня

Лубінець: Україна робить усе, щоб обміни полоненими відбувалися кожного тижня

Україна продовжує комунікацію з Росією про обміни полоненими. Київ намагається зробити так, щоб щотижня повертати воїнів, захоплених противником, додому.

Про це 24 серпня в ефірі новинного телемарафону заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернув увагу на те, що зараз його переговори з російською колегою Тетяною Москальковою більш періодичні та системні.

Чи може це говорити, що обмінів буде більше, Лубінець не знає. "Але українська сторона робить все, щоб кожного тижня відбувалися обміни", – сказав омбудсмен.

Одним із ключових чинників, що впливає на процес, є кількість російських військовополонених в українському полоні.

"Завдяки хлопцям і дівчатам, які щодня беруть в полон росіян, і сьогоднішній обмін відбувся, і я сподіваюся, що обміни стануть періодичними", – наголосив омбудсмен.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 24 серпня, у День незалежності нашої країни, відбувся 55-й обмін військовополоненими між Україною та РФ. Він відбувся у форматі 115 на 115.

– Україна повернула воїнів, які охороняли Чорнобильську АЕС і пункт пропуску "Чонгар", які брали участь у боях на Київщині, Донеччині, Херсонщині, Луганщині, захищали Маріуполь та "Азовсталь". Дев'ятьох із них у Росії встигли "засудити" на тривалі терміни. Натомість РФ забрала строковиків, які потрапили в полон після початку операції Сил оборони в Курській області.

– Після прибуття додому захисники разом заспівали Гімн України.

– Проєкт "Хочу жити" показав різницю між тим, як зустрічають звільнених із полону в Україні та РФ: росіян вишикували біля автобуса, ніби ув'язнених перед етапом.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader