Росіяни вдарили по Костянтинівці: багато жертв та поранених
Росіяни вдарили по Костянтинівці: багато жертв та поранених

Росіяни вдарили по Костянтинівці: багато жертв та поранених

Мішенню для противника став житловий квартал. П’ятеро мешканців Костянтинівки отримали тілесні ушкодження, несумні з життям.

В День Незалежності України, 24 серпня, російські війська обстріляла місто Костянтинівка Донецької області. В результаті обстрілу житлового кварталу є загиблі та поранені серед цивільного населення. Про це повідомив очільник ОВА Вадим Філашкін.

"Росіяни завдали по місту чергового удару сьогодні зранку — влучили по Лівобережжю", — йдеться у повідомленні очільника Донецької військової адміністрації.

Станом на 13:20 відомо про 5 загиблих і 5 поранених. Цю ж інформацію підтвердила Донецька обласна прокуратура.

"За даними слідства, 24 серпня 2024 року, об 11:46, війська РФ обстріляли, ймовірно, з артилерії м. Костянтинівка. Мішенню для окупантів став житловий квартал. В результаті ворожої атаки дістали тілесні ушкодження, несумні з життям, п’ятеро містян – троє чоловіків та двоє жінок", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Відомо, що з пораненнями різного ступеня тяжкості госпіталізовано чоловіка і чотирьох жінок. Пораненим надається кваліфікована медична допомога. Слідчо-оперативна група працює на місці обстрілу. Остаточна кількість постраждалих встановлюється.

Обстріли України 24 серпня

Окрім того, у ніч на суботу, 24 серпня, російська авіація застосувала крилаті ракети для удару по району острова Зміїний у Чорному морі.

"Вночі 24 серпня 2024 року російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 атакували південь України, випустивши в район острова Зміїний чотири крилаті ракети Х-22", — зазначили у командуванні "Південь".

Також окупанти завдали удару корегованими авіабомбами по Херсонській області.

Нагадаємо, 22 серпня керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко не виключив, що Росія може готуватися до атаки по мирних містах України. За його словами, зазвичай РФ здійснює обстріли до або після знакових для України дат.

Теги за темою
Обстріл Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader