Ситуація в енергетиці кардинально змінилась: в Міненерго розповіли про нові обставини
Ситуація в енергетиці кардинально змінилась: в Міненерго розповіли про нові обставини

Ситуація в енергетиці кардинально змінилась: в Міненерго розповіли про нові обставини

В Україні після планового ремонту до енергосистеми підключено ще один атомний блок потужністю 1000 МВт потужності. Енергетикивідновили електропостачання для понад 12 тисяч споживачів, які залишались без напруги через бойові дії.

Про це йдеться в повідомленні Міненерго. Обмеження електроенергії для споживачів не плануються. Про будь-які зміни з енергопостачанням дізнавайтесь на офіційних ресурсах своїх обленерго.

"Після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива до енергосистеми підключено ще один атомний блок, що додасть 1000 МВт потужності.  Це підвищить стабільність енергосистеми та дозволить уникнути обмежень енергопостачання для споживачів. Ремонти енергоблоків проводяться з обов’язковим дотриманням усіх вимог ядерно-радіаційної безпеки", – йдеться в повідомленні. 

Ситуація в енергетиці залишається складною. Система залишається чутливою через значні пошкодження, отримані внаслідок масованих атак. Крім того, російські війська продовжують щоденні обстріли енергетичних об'єктів, зокрема в прифронтових та прикордонних регіонах. Найбільше пошкоджень зазнають підстанції та лінії електропередачі.

Закликаємо українців продовжувати ощадливо і раціонально використовувати електроенергію, особливо у вечірні пікові години споживання – з 17:00 до 22:00. Енергетики цілодобово працюють, щоб тримати енергосистему цілісною і збалансованою і максимально підготуватися до осінньо-зимового періоду. Триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб'єктів перед початком опалювального сезону. 

Є також наслідки обстрілів:Центральний регіон: внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено територію енергетичного об'єкта.  Східний регіон: після нічного ворожого обстрілу пошкоджено обладнання на одній із підстанцій.  Південно-східний регіон: в результаті бойових дій частково пошкоджено повітряну лінію.

"На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1001 МВт", – додали в Міненерго. 

Як раніше писав OBOZ.UA, Україна планує відновитиекспорт електроенергії до сусідніх країн.Очікується, що це станеться вже 25 серпня. Утім, до додаткових відключень світла в самій України це не призведе, адже причина, через яку взагалі заговорили про відновлення експорту – очікуваний профіцит потужності в українській енергосистемі в денні години. Тобто, виробленого ресурсу вистачатиме як для забезпечення внутрішніх потреб, так і для продажу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader