У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон»
У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон»

У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон»

В Одеському національному академічному театрі опери та балету сьогодні, у День Незалежності України, розпочнеться IX Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон».

Про це повідомляється на сторінці закладу у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Фестиваль розпочнеться з авторського проєкту VLASNE. Ukrainian Project, в якому буде представлено музичну спадщину України - від класичної музики XVIII століття до сучасних композицій.

«Чотири століття української музики - від Бортнянського до Вакарчука - зазвучать в Одеській опері в цей урочистий вечір: поєднання архаїки та сучасності, класики й модерну. Це буде символічний музичний екскурс в неповторну історію української музики без міфів», - зазначають в Одеській опері.

У другий день фестивалю буде показано прем’єру 214-го театрального сезону - комічну оперу Гаетано Доніцетті "Дон Паскуале" у постановці режисера Лінаса Зайкаускаса. Дію відомого італійського сюжету автори сміливо і з гумором перенесли у місто біля моря.

У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон» - Фото 1

Протягом фестивалю на глядачів також чекають виступи провідних оперних співаків країни, парад диригентів та зіркові гості.

Як повідомляв Укрінформ, «Український оркестр свободи» (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон завершив третій міжнародний тур містами Європи та Сполучених Штатів Америки.

Фото: Одеська Національна Опера / Фейсбук

Теги за темою
Одеса Фестиваль
Джерело матеріала
loader
loader