Який вигляд насправді мав Ісус Христос: нові технології відтворили обличчя
Який вигляд насправді мав Ісус Христос: нові технології відтворили обличчя

Який вигляд насправді мав Ісус Христос: нові технології відтворили обличчя

У дослідженні їм допоміг штучний інтелект Midjourney.

Який вигляд міг мати Ісус

На отриманих знімках Ісус зображений з довгим волоссям, бородою, а також ранами на обличчі та по всьому тілу, які вказують на жахливі смертельні випробування.


Який вигляд міг мати Ісус / Фото Daily Express

Що відомо про Туринську плащаницю

Цей артефакт ще здавна викликає суперечки у вірян. Прихильники наполягають на тому, що бачать на тканині чіткий відбиток обличчя Ісуса Христа. Скептики натомість називають її не інакше, як середньовічною містифікацією.

У 1908-х роках завдяки радіовуглецевому аналізу науковці встановили, що плащаницю виготовили у 1300-х роках. Однак доктор Ліберато де Каро поставив це під сумнів й, використовуючи ширококутове розсіювання рентгенівських променів, спробував довести, що тканина точно відповідає зразку зі знаменитої облоги Масади в 55-74 рр. н.е.

Цвіль та бактерії, що колонізують текстильні волокна, а також бруд й вуглецевмісні мінерали, такі як вапняк, що прилипають до них у проміжках між волокнами, буває важко повністю усунути на етапі очищення зразка. Це може спотворити датування,
– переконаний він.

Цікаво! Ватикан, своєю чергою, не досяг консенсусу щодо легітимності реліквії, але видатні діячі церкви, такі як Папа Іван Павло ІІ та Папа Франциск, назвали Туринську плащаницю "чудодійним артефактом".

Теги за темою
Релігія
Джерело матеріала
loader
loader