Ілон Маск саркастично відреагував на арешт засновника Telegram Павла Дурова
Ілон Маск саркастично відреагував на арешт засновника Telegram Павла Дурова

Ілон Маск саркастично відреагував на арешт засновника Telegram Павла Дурова

Американський мільярдер та засновник соціальної мережі X (колишній Twitter) Ілон Маск висловив свою думку щодо затримання засновника та генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова у Франції. Маск саркастично прокоментував ситуацію у своєму пості на платформі X, порівнюючи арешт Дурова з можливими майбутніми репресіями за свободу висловлювань у Європі.

“Точка зору: Зараз 2030 рік у Європі, і вас стратять за те, що вам сподобався мем”, – написав Маск, відреагувавши на новину про арешт Дурова. Його пост швидко привернув увагу тисяч користувачів, викликавши бурхливе обговорення у соцмережі.

Маск також додав хештег #FreePavel (“звільніть Павла”) до відео, на якому Дуров обговорює питання свободи слова в Інтернеті з відомим американським журналістом Такером Карлсоном. На цьому ж відео Дуров висловлює підтримку Маску за придбання Twitter, який тепер перетворився на платформу X.

Арешт Павла Дурова у Франції

Французькі спецслужби затримали Павла Дурова в суботу ввечері в аеропорту Ле-Бурже, одразу після його прибуття з Азербайджану. Дуров був заарештований одразу після виходу з приватного літака, що стало несподіваним і шокуючим поворотом подій для багатьох його прихильників.

Причини арешту Дурова наразі залишаються невідомими, проте цей інцидент викликав значний резонанс як у Європі, так і за її межами. Багато користувачів Інтернету, зокрема й відомі особистості, висловлюють свою підтримку Дурову та стурбованість щодо можливих наслідків цього затримання для свободи слова і приватності в цифровому світі.

Теги за темою
Ілон Маск Twitter
Джерело матеріала
loader
loader