Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y
Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

У 2023 році Tesla Model Y стала найпопулярнішою машиною в світі. Але не всім хочеться купувати цю безумовно зручну та ефективну машину – когось відлякує ціна, комусь не подобається скандальна слава власника автобренду Ілона Маска.

Що ж, для всіх цих людей на ринку уже є достатньо альтернативних електричних кросоверів, які складають хорошу конкуренцію Tesla. Видання Inside EVs зібрало п’ять варіантів, які точно вартують уваги. За оцінками журналістів, деякі з них навіть обходять за характеристиками славнозвісну Model Y.

Hyundai Ioniq 5

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Створений на тій же платформі E-GMP, що й Ioniq 6, Hyundai Ioniq 5 є однією з найпопулярніших альтернатив Model Y. Базова модель може похвалитись потужністю двигуна 168 к.с. і запасом ходу 355 км. Так, це не дуже багато, але виправити ситуацію можна, обравши версію з більшим акумулятором.

Найпростіша поліпшена модель запропонує 225 к.с. і 490 км запасу ходу. Встановлення другого акумулятора підвищує потужність до 320 к.с., але зменшує запас ходу до 420 км. Є також шалений Ioniq 5 N, який до всього дозволяє перемикати фальшиві передачі та слухати імітацію звуку двигуна. А ще чудово поводиться на бездоріжжі.

Kia EV6

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Незважаючи на те, що Kia EV6 має технічну схожість з Ioniq 5 і Ioniq 6, він відрізняється від них унікальним футуристичним зовнішнім виглядом. Модель забезпечує більш динамічний досвід водіння порівняно з аналогами Hyundai. Базова комплектація має батарею на 58 кВт/год із запасом ходу 375 км.

Щоби отримати акумулятор на 77,4 кВт/год, який забезпечує пробіг 500 км, доведеться доплатити. А от модель Long Range AWD додає другий двигун на передній осі, доводячи потужність до 320 к.с., але при цьому знижуючи запас ходу до 455 км. Гарячий 576-сильний EV6 GT може розганятися до 100 км/год за 3,4 секунди, але це також модель, яка може проїхати на одній зарядці всього 330 км.

Ford Mustang Mach-E

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Ford збирає один із найприємніших у керуванні електричних кросоверів Mustang Mach-E. Він також може похвалитись чудовим інтер’єром з великою кількістю простору. У базовій комплектації ви отримуєте 400 км запасу ходу та 267 кінських сил від одного встановленого ззаду електромотора.

Оновлення до акумулятора Extended Range збільшить далекобійність моделі до 515 км. У верхньому ряду Mach-E знаходиться модель Rally, яка має настільки велику потужність, що заввиграшки справляється з ґрунтовими дорогами.

Chevrolet Equinox EV

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Американський автобренд пропонує широкі можливості у поєднанні з приємними враженням від водіння цього електромобіля. Також це одна з найдоступніших моделей у своєму класі, від якої ви також отримаєте дуже багато переваг.

Базова передньопривідна комплектація має запас ходу 515 км. Якщо ж ви більше полюбляєте повний привід, то доведеться дещо поступитись автономністю – на одній зарядці ви зможете проїхати до 460 км. І це далеко не всі модифікації, доступні для покупки.

Polestar 4

Варіантів вистачає: яке авто купити замість Tesla Model Y

Шведська компанія задалась метою створити сенсацію своїм Polestar 4. Його купеподібна задня частина нагадує моделі Y і Mach-E з точки зору дизайну кузова. Але при цьому вона не має заднього скла, що робить машину дуже незвичайною.

Базова одномоторна модель має великий радіус дії у 480 км і пристойну потужність у 272 к.с. Вибір повного приводу дозволить подвоїти потужність до 544 к.с. При цьому час розгону до 100 км/с скоротиться з 6,9 секунди до 3,7 секунди. Але також постраждає і запас ходу, який впаде на 50 км.

Раніше OBOZ.UA показував, на що перетвориться Tesla Cybertruck, якщо обладнати з нього бронемобіль.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader