Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW
Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW

Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW

Українські Сили оборони, ймовірно, досягли успіху під час контратак на лінії Сватове - Кремінна. Водночас окупаційні російські війська продовжують просування біля Торецька та Покровська.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW). 23 і 24 серпня тривали бої на північ від Харкова в районах Глибокого та Липців, а також на північний схід від Харкова у Вовчанську, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано.

Російський воєнний блогер стверджував, що українські сили здійснювали контратаки на північний захід від Вовчанська поблизу Хатища та Огірцевого, проте російські війська відбили ці атаки.

24 серпня російські війська продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, проте підтверджених змін на фронті не спостерігалося. Водночас українські військові, яка діяли на лінії Сватове-Кремінна, нещодавно повідомили, що здійснили контратаку та просунулися на два кілометри вглиб.

Також 24 серпня окупанти продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, але без підтверджених змін лінії фронту.

Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW

За даними експертів, російські війська нещодавно просунулися в районі Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, свідчать, що окупанти наблизилися до східних околиць цього міста.

Також російські війська нещодавно просунулися в районі Покровська. Геолокаційні кадри від 23 серпня свідчать, що окупанти наблизилися до східної частини Карлівки та північно-східних околиць Миколаївки. Додаткові знімки від 24 серпня показують, що російські війська просунулися на південно-східній околиці Новогродівки.

24 серпня російські "воєнкори" повідомили, що війська РФ підійшли до Новогродівської міськради та нібито захопили її. Того ж дня російські окупанти продовжували наступ у районах Воздвиженки, Миролюбівки, Зеленого Поля та Гродівки, а також біля Калинового, Крутого Яру, Новогродівки, Птичого, Миколаївки, Михайлівки та Карлівки.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти продовжують чинити тиск на позиції українських захисників на Донбасі, зокрема на Покровському напрямку. В деяких районах ЗСУ були змушені відступити, щоб уникнути оточення.

Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW

У Генеральному штабі ЗСУ не стали коментувати заяви американського Інституту вивчення війни, лише зазначивши про складну ситуацію на Покровському напрямку, де російські війська зосередили свої основні зусилля.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що РФ прагне захопити Покровськ для створення плацдарму для подальшого наступу на Дніпро і Запоріжжя.

24 серпня російські війська продовжували наступ поблизу Часового Яру, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Російські мілблогери стверджували, що російські сили просунулися біля Калинівки (на північний схід від Часового Яру) та в межах Жовтневого мікрорайону (східна частина Часового Яру), проте ISW не знайшло підтвердження цих заяв.

Бої 24 серпня тривали на захід від Донецька, але підтверджених змін на фронті в цьому районі не було. Також 23 і 24 серпня бої тривали поблизу Красногорівки та Георгіївки. Позиційні бої тривали на заході Запорізької області, проте підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано.

Сили оборони мають успіхи поблизу Кремінної, але ворог продовжує просуватися – ISW

Раніше повідомлялося, що протягом суботи, 24 серпня, на всіх напрямках фронту відбулося 119 бойових зіткнень Збройних сил України з російськими окупаційними військами. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог проявляє активність на Краматорському та Курахівському напрямках.

Як повідомляв OBOZ.UA, на півночі Харківської області ситуація напружена, захисники України продовжують відбивати атаки російських загарбників, контратакують і вживають заходів для посилення стійкості оборони. Активні дії противник здійснює в місті Вовчанськ і в районі села Лук'янці.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader