Голова ВАДА підтримав висування Матвія Бідного до виконкому Всесвітньої антидопінгової агенції
Голова ВАДА підтримав висування Матвія Бідного до виконкому Всесвітньої антидопінгової агенції

Голова ВАДА підтримав висування Матвія Бідного до виконкому Всесвітньої антидопінгової агенції

У понеділок, 26 серпня, голова Мінмолодьспорту Матвій Бідний провів зустріч із Президентом Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) Вітольдом Банькою. Під час зустрічі обговорили питання співпраці у сфері боротьби з допінгом, а також виклики, з якими стикається спортивна сфера України через російську агресію. Про це міністр написав на своїй сторінці у соцмережі.

- Подякував за рішучу підтримку України та засудження агресії Росії та Білорусі з перших днів війни. Наша спортивна сфера щодня зазнає втрат через війну: зруйновано або пошкоджено 520 спортивних об'єктів, ми втратили понад 500 спортсменів і тренерів на фронті і під час обстрілів мирних міст. Незважаючи на всі виклики, Україна продовжує розвивати національну антидопінгову політику. Нещодавно прийняте законодавство, яке ми розробили разом із Радою Європи та WADA, повністю відповідає міжнародним конвенціям та Світовому антидопінговому кодексу. Це дозволило відновити ефективну роботу Національної антидопінгової організації та запровадити нові програми, - написав він.

Бідний також розповів, що Україна впроваджує обов'язкові антидопінгові курси у систему спортивної освіти у вишах та спеціальні заняття у школах. Окремо Бідний наголосив, що боротьба з допінгом є пріоритетом у роботі Міністерства.

Президент ВАДА Вітольд Банька висловив підтримку кандидатурі Матвія Бідного на позицію європейського представника у Виконавчому комітеті ВАДА та наголосив на солідарності з українцями. Він також нагадав, що ВАДА була однією з перших міжнародних спортивних організацій, яка рішуче засудила агресію РФ.

  • Бідний неодноразово заявляв, що Україна засуджує рішення Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі.
  • Верховна Рада підтримала відставку міністра спорту Вадима Гутцайта 9 листопада. Того ж дня Матвій Бідний був призначений Кабміном тимчасово виконуючим обов'язки міністра молоді та спорту України.
Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader